De ce unele femei nu au orgasm?
Sunday, 28 August 2011 07:55

lipsa_orgasmIn ciuda multitudinii de informatii, cei mai multi sunt, inca, victime ale prejudecatilor atunci cand vine vorba de sexualitate. Nu intotdeauna este usor sa vorbesti despre viata ta sexuala, dar acest lucru nu te impiedica sa-ti spui intrebarea urmatoare: daca femeia nu are orgasm, vina este a barbatului? Ce raspund psihologii?

 

Psihologii sunt de parere ca raspunsurile la intrebarile ce tin de sexualitate si de viata sexuala sunt complexe si difera de la un individ la altul. Raspunsul la o astfel de problema nu poate fi unul mecanic, ci trebuie cautat in istoria individului, mai exact in imaginea despre sine a femeii, in valorile in care crede atunci cand vine vorba de viata sexuala, in capacitatea acesteia de a se confesa partenerului.

 


Placerea sexuala sau orgasmul nu inseamna doar stimularea abila a zonelor erogene. Un exemplu in acest sens: mangaierea bratului. Venita din partea unui strain, aceasta poate provoca indignare sau chiar repulsie. Venita din partea iubitului, este de natura sa creeze placere si o stare de bine. Cu toate ca gestul este acelasi, iar creierul transmite acelasi mesaj in ambele situatii, trairea emotionala este alta.

 

De ce unele femei nu au orgasm?

Care sunt cauzele supararii femeii? O copilarie nefericita, alaturi de un tata violent sau, din contra, indiferent? Regasirea propriei feminitati, pierduta in anii copilariei sau ai adolescentei? Un fost partener de care s-a despartit ca urmare a nepotrivirii? In toate aceste situatii, partenerul actual, indiferent cat de priceput este in ale sexului, are o misiune foarte grea.

femei_fara_orgasm

Angoasa frigiditatii o poate determina pe femeie sa-si arate cu degetul partenerul, scuturandu-se, astfel, de orice responsabilitate, imbunatatindu-si, fata de sine, propria imagine.

 

Bineinteles ca exista si cazuri in care barbatul actioneaza cu o oarecare brutalitate cand vine vorba de sex, avand o imagine foarte diferita despre raportul sexual comparativ cu femeia. Se mai poate intampla ca dorinta sexuala a femeii sa difere mult de cea a barbatului, lipsa chefului de sex putand duce la lipsa placerii (a orgasmului).  

 

Cauza lipsei placerii sexuale resimtite de femeie isi poate avea originea intr-o greseala frecventa a barbatilor: aceea de a se lasa antrenati in practicile vazute in filmele pentru adulti. Nu putine sunt femeile care se inchid in ele ca urmare a comportamentului sexual al partenerului.

 

O regula ramane valabila in toate cazurile: pentru a avea orgasm, este necesar nu doar sa-ti doresti, ci si sa actionezi in acest sens. Invata sa pui propria placere macar pe acelasi plan cu a lui si sa te raportezi altfel persoana ta, astfel incat sa fii multumita.

 

 

Iti recomandam si articolul 6 motive pentru care barbatii refuza sa faca sex

 

Pentru mai multe informatii, acceseaza Forumul anticonceptionale.ro - Totul despre sex

loading...
 
 


Iau anticonceptionale cartoon porn la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro