Orgasmul feminin, intre mit si realitate
Monday, 25 July 2011 07:03

orgasm_femininExista multe mituri referitoare la orgasmul feminin si, in unele cazuri, acestea pot influenta negativ viata sexuala a cuplului. Ce este mit si ce este realitate in legatura cu orgasmul feminin?

Mit

Orgasmul este intotdeauna o experienta extraordinara si nu este normal ca lucrurile sa stea altfel.

Realitate

Unele femei au orgasm, dar nu sunt constiente de acest lucru. Alte femei afirma ca nu au avut niciodata orgasm, intrucat nu au simtit contractiile specifice acestuia. Ele ating, totusi, un nivel maxim de excitare, dupa care se relaxeaza si simt satisfactie sexuala.


In schimb, femeile care se excita foarte puternic si care nu cunosc orgasmul declara ca se simt « nervoase » sau « crispate » si resimt un disconfort sau chiar durere in regiunea pelviana.

Mit

Daca o femeie nu poate avea orgasm (anorgasmie), ea este frigida sau are alte probleme de natura sexuala.

satisfactie_sexuala

Realitate

Este posibil ca femeile care au avut in trecut orgasm, iar acum nu-l mai au, sa sufere de o problema medicala sau sa fie victimele efectelor secundare ale unui medicament.


Totodata, femeile care nu au cunoscut niciodata orgasmul pot sa nu sufere de nicio afectiune si nici de frigiditate, ci pur si simplu, nu si-au descoperit zonele erogene sau nu a existat o buna comunicare cu partenerul, astfel incat sa-i fie stimulate cele mai sensibile zone ale corpului.

Mit

Daca femeia nu are orgasm, este vina partenerului.

Realitate

Cu toate ca barbatul isi poate ajuta partenera sa ajunga la orgasm, in definitiv, aceasta din urma este responsabila de propria satisfactie sexuala. Asa stand lucrurile, nu se poate spune ca partenerul nu are nicio legatura cu satisfactia/insatisfactia sexuala a partenerei. 


Cei doi parteneri trebuie sa comunice unul cu celalalalt, sa-si descopere reciproc zonele erogene si miscarile care le produc placere.

Mit

Femeile « normale » ajung la orgasm in timpul raportului sexual.

Realitate

Acestea sunt datele referitoare la femeile care cunosc orgasmul: o treime dintre ele ajung la orgasm in mod regulat, o alta treime ating orgasmul in timpul raporturilor sexuale, iar o alta treime nu ating niciodata orgasmul in timpul raportului sexual, dar ajung la maximum de placere prin alte mijloace.

 

Altfel spus, este absolut normal sa ai orgasm si in afara raporturilor sexuale. Inainte se credea ca femeile “muture” sunt cele care au orgasm in timpul raporturilor sexuale.


Studiile efectuate in anii ’60 au demonstrat ca orgasmul este tot orgasm, indiferent de mijloacele prin care se obtine. Asadar, modalitatea prin care o femeie atinge orgasmul nu are legatura cu sanatatea ei mentala sau cu maturitatea emotionala.

Mit

Placerea sexuala este sinonima cu orgasmul. 

Realitate

Barbatii sunt cei care cred in acest mit, femeile mai putin. Mai mult, multe femei se simt satisfacute pe plan sexual chiar daca nu cunosc orgasmul si chiar asociaza placerea resimtita cu acesta.

 

Pentru un plus de informatii, citeste si articolul Excitatia sexuala.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro