6 motive pentru care barbatii refuza sa faca sex
Wednesday, 11 January 2012 09:15

cheful_de_sex_al_barbatilorPartenerul iti refuza constant avansurile? Cel mai adesea, femeia crede ca ea este responsabila pentru lipsa de apetit sexual a partenerului. In continuare, iti prezentam cateva motive care stau la baza lipsei dorintei sexuale a barbatului.

 

Cu toate ca multor femei nu le vine sa creada ca se poate ca barbatii sa nu aiba chef oricand de sex, acest lucru este normal. Uneori, barbatii se confrunta cu o scadere a libidoului din aceleasi motive ca si femeile (stres, munca istovitoare, depresie etc.).

De ce cartoon porn refuza barbatii sa faca sex?

1. Depresia

Depresia este unul dintre cele mai insemnate obstacole la barbati, atunci cand vine vorba de sex. Depresia poate aparea la orice varsta si poate afecta relatia de cuplu, incluzand si viata sexuala. Persoana care sufera de depresie ar trebui sa consulte un psiholog. Este o boala ca oricare alta si care necesita tratament.

2. Nivelul scazut de testosteron

Dupa 40 de ani, nivelul de testosteron scade, insa acest lucru are loc treptat. Andropauza duce la diminuarea rapida a nivelului de testosteron, la lipsa energiei, la depresie si la scaderea libidoului.


Ce este de facut? Lipsa testosteronului este o problema de natura fizica si necesita tratament prescris de medic. In cazul in care banuiesti ca partenerul prezinta simptomele de mai sus, recomanda-i sa mearga la medic pentru a face un test.

3. Disfunctiile erectile si ejacularea precoce

scaderea_libidoului_la_barbati

Atat ejacularea precoce, cat si disfunctiile erectile pot duce la scaderea libidoului. Barbatul care se confrunta cu o astfel de problema are tendinta de a se indeparta de partenera, temandu-se sa nu o dezamageasca.


Ce este de facut? Barbatul care se confrunta cu ejacularea precoce sau cu disfunctii erectile ar trebui sa discute cu partenera sa, sa-i explice aceasta problema delicata. Lipsa comunicarii cu partenera poate duce la resentimente din partea acesteia si, in final, poate distruge relatia de cuplu. 

4. Stresul de la locul de munca

Problemele si stresul de la locul de munca pot ucide libidoul barbatilor, dar si pe cel al femeilor, cu atat mai mult cu cat reusita profesionala si cariera conteaza mult. Lipsa increderii in propria persoana si lipsa perspectivelor la locul de munca creeaza o spirala negativa, care-i determina pe barbati sa nu-si doreasca sa faca sex.


Ce se poate face? Partenerii de cuplu ar trebui sa discute aceste probleme in afara dormitorului si sa gaseasca impreuna solutii. Rabdarea si comunicarea reprezinta secretul depasirii cu bine a acestei perioade.

5. Epuizarea

Oboseala de peste zi se transforma in epuizare seara, iar persoana in cauza nu doreste nimic altceva decat sa se odihneasca. Odihna si intelegerea nevoii de somn a partenerului va vor ajuta sa depasiti aceasta stare de moment.

6. Nu este pregatit sa faca acest pas

La inceputul relatiei, atat femeia, cat si barbatul pot sa nu se simta pregatiti pentru sex. Psihologii sunt de parere ca intimitatea sexuala produce o reactie emotionala puternica si ca este nevoie de un timp mai lung sau mai scurt pentru a te obisnui cu gandul de a fi intim cu cineva.


Ce are de facut o femeie care invita, dupa o prima intalnire, un barbat la ea pentru a bea un pahar, iar acesta refuza? Sa incetineasca ritmul si sa inteleaga ca multi barbati doresc mai mult decat o relatie fizica, iar pentru implicarea emotionala este nevoie, printre altele, de timp.

 

Iti recomandam si articolul Ce faci cand partenerului ii lipseste libidoul?

 

Pentru intrebari si sfaturi, acceseaza Forumul anticonceptionale.ro - Totul despre sex

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro