Ce faci cand partenerului ii lipseste libidoul?
Tuesday, 29 November 2011 14:43

lipsa_chef_de_sexApetitul sexual este, adesea, diferit la partenerii de cuplu. Ce faci daca, intr-o anume perioada, tu ai chef de sex, dar partenerul tau are probleme cu libidoul?

 

Partenerul care nu are probleme cu apetitul sexual se poate simti respins de cel a carui dorinta sexuala e  „in pana”, iar daca aceasta problema devine o constanta a vietii de cuplu, poate ajunge sa se indoiasca de sentimentele partenerului/ partenerei. Se intampla si ca partenerul cu apetit sexual sa nu se intrebe daca problema celuilalt are legatura cu el si sa „dea vina” exclusiv pe celalalt.

Comunicarea sexuala

Persoana care se confrunta cu un libido scazut se simte obligata, de cele mai multe ori,  sa dea un raspuns, sa se justifice, sa dea o explicatie, motiv pentru care prefera sa-l evite pe celalalt (se culca devreme, sta mult timp la calculator, gaseste mereu cate ceva de facut etc.).  Se simte responsabila de tensiunile care afecteaza viata de cuplu si chiar e acuzata de indiferenta. Se poate intampla sa nu isi poata manifesta dorinta sexuala, intrucat partenerul este cel care ia intotdeauna initiativa.

 

lipsa_libido

Ambii parteneri sunt raspunzatori de situatiile prin care trec, iar conflictul pe aceasta tema are la baza, in cele mai multe cazuri, lipsa de comunicare.

Stimularea libidoului

Lipsa de sincronizare sexuala poate fi depasita sau ramane o problema ce da multe batai de cap? Depinde de fiecare partener/ cuplu. Cei doi ar trebui sa formeze o unitate, sa se completeze, sa se accepte si sa-si respecte reciproc dorintele.

Partenerul care are un nivel mai ridicat al libidoului poate sa-l ajute pe celalalt sa resimta dorinta sexuala. Raportul sexual ii apropie pe cei doi, le confera intimitatea necesara intr-o relatie si poate alimenta libidoul.


Cateodata, lipsa libidoului isi are radacina in lipsa placerii sexuale (a orgasmului). Absenta placerii sexuale este greu de acceptat si de recunoscut in fata celuilalt.


Raportul sexual lipsit de un preludiu ca la carte (in cazul in care cel putin unul dintre parteneri si-l doreste) devine, cu timpul, mecanic, fiind un fel de eliberare, nicidecum o „intalnire” in adevaratul sens al cuvantului cu partenerul.


Inainte de a da vina pe celalalt pentru lipsa relatiilor intime, aminteste-ti ca fiecare se raporteaza intr-un anumit fel la sexualitate, ca trebuie respectate dorinta si preferintele partenerului si ca si tu poti stimula libidoul partenerului, ajutandu-l sa retraisca pasiunea inceputurilor.

 

Iti recomandam si articolul Sexul si cei 10 dusmani ai sai.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro