Durata relatiei influenteaza satisfactia sexuala?
Friday, 16 December 2011 14:16

satisfactia_sexuala_si_vechimea_relatieiO idee foarte des intalnita este aceea potrivit careia anii de casnicie ajung, in cele din urma, sa afecteze sexualitatea, iar monotonia se instaleaza, in timp, in dormitor, de unde si lipsa satisfactiei sexuale.  Lucrurile stau intr-adevar asa sau monotonia este rezultatul „racirii” relatiei/ lipsei de comunicare dintre cei doi?

 

Cum evolueaza dorinta sexuala?

72% dintre cei chestionati au declarat ca, la inceputul relatiei, dorinta lor sexuala a fost la acelasi nivel cu cea a partenerului/ partenerei. Pe masura ce trec anii, cifrele scad, astfel ca, dupa 20 de ani convietuire, doar 48% dintre cei chestionati sustin acest lucru.


De regula, barbatii sunt cei mai putin afectati de trecerea anilor atunci cand vine vorba de dorinta sexuala. Libidoul lor difera de cel al partenerelor. Astfel, in primul an de relatie, barbatii au un nivel al libidoului cu 14% mai mare decat partenera lor, nivel care ajunge sa fie mai mare cu 38% dupa 20 de ani de convietuire.

Satisfactia sexuala 

Multe femei declara ca practica felatia mai mult pentru partenerul lor decat pentru placerea proprie. Numarul acestora creste dupa 20 de ani de casnicie. Tinerele sunt mai dispuse sa practice sexul oral, cu toate ca nu putine au serioase retineri. Insa, pe masura ce relati evolueaza, cele care nu au resimtit placere practicand felatia prefera un altfel de preludiu pe masura trecerii timpului.

libidoul_si_satisfactia_sexuala

 

Intrebate „ce ati vrea sa schimbati cand vine vorba de de sexul vaginal?”, cele mai multe femei care se declara foarte satisfacute au o relatie de 20 de ani. Femeile implicate intr-o relatie de 1 sau 2 ani se declara mai putin satisfacute de sexul vaginal.


Asadar, odata cu trecerea anilor, partenerii ajung sa se cunoasca mai bine si din punct de vedere sexual si sa dezvolte o relatie armonioasa. 


Monotonia si lipsa satisfactiei sexuale apar mai ales in cazul in care cei doi nu comunica suficient unul cu celalalt si in cazul in care unul sau amandoi refuza sa isi exprime dorintele sau sa le inteleaga pe cele ale partenerului. In niciun caz nu se poate spune ca mariajul duce la o viata sexuala monotona, din contra.

 

Iti recomandam si articolul Ce faci cand partenerului ii lipseste libidoul?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro