Orgasmul: 10 intrebari si raspunsurile lor (I)
Friday, 09 September 2011 12:37

curiozitati_despre_orgasmul_femininCare e diferenta intre orgasmul clitoridian si cel vaginal? Cat dureaza orgasmul? Cum poti atinge orgasmul? Iata raspunsurile la 9 dintre cele mai intalnite intrebari despre orgasm:

 

1. Cum poti avea orgasm?

Stimularea zonelor erogene (prin mangaieri, atingeri, saruturi etc.) este importanta, dar este nevoie si de stimularea mentala, pentru a obtine orgasmul. Creierul elibereaza moleculele placerii (endorfine, dopamina etc.), responsabile de starea de bine si de euforie atat de dorite.

2. Penetrarea poate duce, singura, la orgasm?

Exista femei pentru care penetrarea este suficienta in vederea atingerii orgasmului, cu doua conditii: vaginul sa fie bine lubrifiat, iar excitatia sa atinga cote mari. 

3. Care sunt sursele placerii?

Cele mai multe femei cunosc orgasmul vaginal, insa unele dintre el nu au avut orgasm vaginal, chiar daca sunt capabile, din punct de vedere psihic, sa atinga aceasta stare. 


De obicei, femeile au orgasm vaginal mai des dupa 30 de ani, intrucat atunci ajung sa-si cunoasca foarte bine corpul, stiu de ce anume au nevoie pentru a simti placerea intensa. 


Orgasmul clitoridian este descris ca fiind mai scurt, mai intens si mai putin iradiant ca cel vaginal.

placerea_sexuala_a_femeii_este_mai_intensa


Orgasmul anal poate aparea in urma stimularii punctului G prin peretele rectal. La baza obtinerii orgasmului anal stau excitatia cerebrala si masturbarea.


Totodata, orgasmul poate fi obtinut de catre femeie prin stimularea sau autostimularea zonele erogene, precum sanii, fesele, buricul, coapsele etc.

4. Cat dureaza un orgasm?

In general, placerea maxima este resimtita intre 10 si 30 de secunde. Cu cat placerea cerebrala este mai intensa decat cea fizica, cu atat ea este mai intensa si mai durabila.

5. Ne putem multiplica orgasm?

Teoretic, toate femeile se pot bucura de placerea sexuala si sunt psihologic programate sa se bucure de ea la nesfarsit. In realitate insa, femeile multiorgasmice nu reprezinta decat 5-10% din total femeilor.

 

Printre „piedicile” in calea atingerii orgasmului multiplu se numara si: dificultatea de a te abandona actului sexual si partenerului, barierele impuse de o educatie rigida sau cartoon porn un partener mai putin princeput.


In plan fizic, orgasmul multiplu poate fi obtinut prin stimularea clitoridiana, urmata de cea vaginala sau prin stimulari clitoridiene repetate. Atentie insa: O stimulare prea rapida a clitorisului dupa orgasm poate fi dureroasa!

 

Citesti si PARTEA A II-a a articolului.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro