Cum atingi orgasmul?
Tuesday, 13 September 2011 13:07

cum_atingi_orgasmulImprevizibila si fragila, placerea feminina pare mai misterioasa decat cea masculina. Mai putin „mecanic”, orgasmul feminin este „supus” mai multor parametri emotionali: respect de sine, incredere de sine, incredere in celalalt...

 


Rapid sau lent, usor de obtinut sau greu... Orgasmul feminin este o placere oarecum fragila, imprevizibila, care se poate declansa atunci cand femeia nu se asteapta sau care se lasa asteptata in ciuda unui preludiu de vis. 

Respectul de sine

Respectul si increderea de sine sunt esentiale pentru ca o femeie sa aiba orgasm. In materie de sexualitate, respectul de sine se „traduce” prin trecerea de la increderea in corpul tau in felul in care il pui in valoare. Iar acest lucru nu are nimic de-a face cu un corp perfect, din contra: obsesia perfectiunii poate sta la baza unui conflict interior, a temerii de a te arata dezbracata, a refuzului de a te lasa mangaia in anumite zone sau a grijii continue de felul in care arati in timpul actului sexual.


Indiferent de formele pe care le are trupul tau, corpul are capacitatea de a oferi si de a se bucura de placere.


Pentru a atinge orgasmul, este necesar sa nu faci din el un scop in sine, adica sa nu-l consideri un fel de provocare. Din contra: bucura-te de ceea ce iti face placere, pastreaza-ti ritmul, nu-ti focaliza atentia doar asupra partenerului si a placerii acestuia, nu te lasa doar pe mana iubitului.


Scapa nu doar de complexele fizice, ci si de prejudecatile de tipul: „O femeie care se respecta nu face lucrul acesta” sau „Pentru a avea orgasm, trebuie sa schimbi cat mai multe pozitii”.

Increderea in partener

Fie ca traiesti o aventura de-o noapte sau ca faci dragoste cu iubitul tau, increderea in partener este o conditie esentiala pentru atingerea orgasmului.

increderea_de_sine_si_in_partenerul_sexual

 


„Un bun partener este acela care te face sa te simti in largul tau. Este constient de dorinta lui si de cea a partenerei, nu face nimic premeditat si lasa spatiu pentru o creatie comuna”, este de parere sexologul Jean-Michel Fitremann, autorul cartii „ABC-ul sexualitatii”.

Fanteziile sexuale

Pentru a atinge orgasmul (placerea suprema), avem nevoie ca mintea noastra sa proiecteze imagini si filmulete excitante, care sa alimenteze dorinta sexuala. Cele mai des intalnite fantezii, conform psihanalistilor, sunt cele bazate pe dominare/ supunere.


Cu toate ca tin de intimitatea noastra, fanteziile sexuale nu ne pun in cea mai cartoon porn buna lumina. Ele constituie latura perversa a persoanei in cauza, insa, spre deosebire de perversi, care au nevoie ca fanteziile sa se transfome in fapte, oamenii asa-zisi „normali” se multumesc sa-si imagineze sau sa discute despre acestea cu partenerul.


Orgasmul poate fi obtinut prin trecerea de la o cunoastere superficiala si confortabila a propriei sexualitati la asumarea elementelor de noutate, la curajul de a incerca lucruri noi. In plus, este nevoie de timp si de o buna comunicare cu partenerul.

 

Pentru intrebari si informarii suplimentare, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Totul despre sex.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro