Exercitiile fizice intense pot afecta fertilitatea femeilor
Wednesday, 21 March 2012 14:30

fertilitatea_si_exercitiile_fiziceAntrenamentele fizice dese si istovitoare afecteaza fertilitatea femeilor cu greutate normala, insa acest lucru nu este valabil si pentru femeile care se confrunta cu kilogramele in exces sau pentru cele care sufera de obezitate.

 

Plimbarea zilnica este benefica pentru femeile care doresc sa ramana insarcinate. Cu toate acestea, daca nu se doreste scaderea sanselor de concepere, este bine sa se evite mersul cu bicicleta in ritm alert, inotul, gimnastica si orice alta activitate care solicita mult corpul pe o perioada mai mare de 5 ore pe saptamana.


Legatura dintre exercitiile fizice si fertilitate

sportul_si_fertilitatea

Antrenamanetul fizic intens nu este recomandat femeilor cu greutate normala care doresc un copil in viitorul apropiat. Conform unor cercetari mai vechi, activitatea fizica intensa poate duce la modificarea ciclului menstrual, la absenta ovulatiei sau chiar la absenta menstruatiei. De asemenea, poate dauna implantarii ovulului fecundat pe peretele uterului.Femeile care sufera de obezitate sau cele care au surplus de kilograme nu au de suferit in urma antrenamentelor mai intense. Cercetatorii nu au inca o explicatie clara, acceptata de toti medicii, pentru aceasta situatie.Medicul obstetrician si ginecolog Dimitrios Mastrogiannis de la Universitatea din Philadelphia explica acest lucru prin faptul ca tesutul adipos produce un surplus de estrogen. Medicul adauga insa ca, indiferent de greutatea corporala, exercitiile fizice si sportul au efecte benefice asupra sanatatii, diminuand riscul de boli cardiovasculare, de cancer si de diabet.Cu toate acestea, este indicat ca femeile cu greutate normala sa nu faca efort fizic intens si de durata, ci sa opteze pentru unul moderat, practicat periodic, dar nu exagerat, care sa nu-i afecteze fertilitatea.

 

 

Pentru intrebari si un plus de informatii, acceseaza Forumul anticonceptionale.ro - Intrebari despre fertilitate

loading...
 
 


Iau cartoon porn anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro