Kilogramele in plus scad eficienta pilulei cu 60%
Wednesday, 26 October 2011 08:48

eficienta_contraceptie_oralaFemeile care se confrunta cu kilogramele in plus sau cele care sufera de obezitate prezinta un risc mai mare cu 60% de a ramane insarcinate cu toate ca iau anticonceptionale, conform unui studiu aparut in revista medicala „Obstetrics & Gynecology”.

 

„Riscul crescut de sarcina se traduce printr-un numar mare de complicatii cauzate de obezitate in timpul sarcinii, obezitate care duce la diabet si la hipertensiune sau chiar la cezariana”, afirma Victoria Holt, coordonatoarea studiului efectul la Institutul de cercertare „Fred Hutchinson” din Seattle.


La studiu au participat 248 de femei care au ramas insarcinate cu toate ca luau pilula contraceptiva si 533 de femei care au luat anticonceptionale fara a ramane insarcinate. 

Pilula contraceptiva si excesul de greutate

Cercetatorii au analizat legatura dintre indicele masei corporale si rata de esec a contraceptiei orale. Astfel, au ajuns la concluzia potrivit careia pilula nu s-a dovedit eficienta la femeile al caror indice de masa corporala era mai mare sau egal cu 27,3.  Aceste femei prezentau un risc mai mare cu 60% de a ramane insarcinate in ciuda faptului ca luau anticonceptionale in raport cu femeile cu greutate normala (IMC cuprins intre 20 si 25).


Femeile obeze, al caror indice al masei corporale depaseste 32,2 prezinta un risc mai mare cu 70% de a ramane insarcinate.


Nu se cunoaste mecanismul prin care kilogramele in plus duc la scaderea eficientei contraceptiei orale, motiv pentru care sunt vehiculate mai multe ipoteze.


O posibila explicatie este accelerarea metabolismului. „Cu cat greutatea unei persoane este mai mare, cu atat metabolismul se accelereaza, ceea ce poate scadea eficienta unui medicament”, este de parere dr. Holt.

anticonceptionale_eficiente


Totodata, cu cat o persoana are mai multe kilograme, cu atat este mai insemnata este cantitatea de enzime care ajuta la dizolvarea medicamentelor, ceea ce produce o scadere a substantei active in circulatia sanguina. 


Substantele active ale contraceptivelor orale (estrogenul si progesteronul) fiind stocate in grasime, „cu cat o persoana are mai multa grasime, cu atat medicamentul are mai multe sanse sa ramana stocat in grasime, in loc sa ajunga mai repede in sange. 


Dat fiind faptul ca pilulele contraceptive contin doze tot mai mici de estrogen si progesteron, ele nu sunt, probabil, adaptate femeilor cu kilograme in exces sau celor obeze – sugereaza autorii studiului. Prin urmare, anticonceptionalele nu sunt recomandate acestor femei, expuse deja, din cauza greutatii, la boli cardiovasculare.


Solutia ideala, in aceste cazuri, ar fi pierderea catorva kilograme si chiar alegerea unei alte metode de contraceptie.

 

Iti recomandam cartoon porn si articolul Antibioticele diminueaza eficienta anticonceptionalelor.

 

Pentru intrebari, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Anticonceptionalele: pro si contra.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro