Fertilitatea creste daca partenerii de cuplu fac dragoste zilnic
Friday, 19 August 2011 12:40

cresterea_fertilitatiiDoctorul David Greening, ginecolog-obstetrician, coordonatorul unui studiu efectuat intr-un centru de fertilizare in vitro din Sydney, a ajuns la concluzia conform careia partenerii de cuplu care fac zilnic dragoste au sanse mai mari sa devina parinti. 

 

La acest studiu au participat 118 barbati a caror calitate a spermei era inferioara spre medie. Fiecare din acesti 118 barbati a fost rugat sa ejaculeze zilnic, fara a-si schimba stilul de viata.

Fertilitatea si ejacularea frecventa

Medicul a constat ca indicele de fragmentare a ADN-ului (un indicator al starii ADN-ului spermatozoizilor) depasea, in medie, valoare de 34% (in cazul spermei de calitate mai putin buna), spre deosebire de 26% (sperma de calitate „convenabila”).

sexul_creste_fertilitatea

 

Totodata, cercetatorul a constatat ca mobilitatea spermatozoizilor a fost ceva mai mare in cazul ejacularii frecvente, chiar si in cazul spermei care continea un numar redus de spermatozoizi.


Conform lui David Greening, imbunatatirea calitatii spermei si ejacularea frecventa fac ca spermatozoizii sa ramana un timp mai scurt in testicule, fiind mai putin expusi efectelor nocive ale oxidantilor.   


Prin intermediul unui comunicat, doctorul David Greening sfatuieste cuplurile care doresc sa aiba un copil „sa faca dragoste in fiecare zi din saptamana care precede ovulatia”, adaugand ca, astfel, poate fi imbunatatita calitatea spermei, crescand sansele de sarcina.

 

Iti recomandam si articolul Alimente care stimuleaza fertilitatea.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la cartoon porn sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro