Persoanele cu sindrom Laron nu fac cancer sau diabet
Monday, 18 July 2011 07:01

sindromul_laron_tine_cancerul_la_distantaVorbim de o comunitate de la Ecuator formata din 100 de persoane care nu cunosc nici diabetul, nici cancerul. Acesti oameni sufera de sindromul Laron, o forma de nanism cauzata de o mutatie genetica a cromozomului 5.

 

Boala este foarte rara, iar cele 100 de persoane au constituit obiectul unui studiu desfasurat pe o perioada de 22 de ani, timp in care nici macar un membru al micii comunitati nu a suferit de diabet sau de vreo forma de cancer, boli care ucid aproape un sfert din restul populatiei.

Mutatia genei GHR tine la distanta cancerul si diabetul

In vederea depistarii modului in care sunt protejati cei care sufera de aceasta mutatie genetica se impune studierea aprofundata a sindromului Laron, cauzat de mutatia genei GHR. In absenta acesteia, producerea hormonului responsabil de crestere este imposibila.

 

Aceste celule prezinta o hipersensibilitate la insulina, protejand, astfel, persoana in cauza de diabet. Mai mult : celulele au capacitatea de autodistrugere de indata ce apar leziuni canceroase in ADN.

 

Oare mutatia la nivelul cromozomului 5 va deschide o noua perspectiva in vederea tratarii diabetului si a cancerului?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro