Diabetul tripleaza riscul aparitiei defectelor de nastere
Friday, 15 August 2008 08:13
Femeile care au diabet inainte sa devina insarcinate sunt de trei ori mai predispuse sa nasca un copil cu un defect de nastere, spun cercetatorii americani. Diferite tipuri de defecte de nastere sunt asociate cu diabetul de tip 1, care se mai numeste si diabetul juvenil, sau diabet de tip 2, cel mai des intalnit tip de diabet care duce la obezitate.

Copiii se pot naste cu defecte de inima, creier, membre, coloana vertebrala, ureche, rinichi si tract gastrointestinal, spun cercetatorii in Jurnalul American de Obstretica si Ginecologie.

Dr. Adolfo Correa de la Centrul de Control si de prevenire a bolilor a spus ca asa numitul diabet gestant nu este asociat cu o crestere a riscului de defecte de nastere la copil. Acesta este un tip de diabet cu o viata scurta care poate aparea la femeile care sunt insarcinate, insa in general nivelul de zahar din sangele mamei revine la normal dupa ce se naste copilul.

Insa Dr. Corrrea considera ca unele tipuri de diabet apar exact in perioada sarcinii, fiind de fapt diabet de tip 2.

Studiul a implicat 13,000 de bebelusi nascuti cu defecte si 4,000 nascuti sanatosi. iar medicii au stabilit care dintre mame au avut diabet inainte de a fi insarcinate.

Femeile cu diabet prezentau un risc de trei ori mai mare de a avea bebelusi cu defecte, spre deosebire de celelalte femei.

"Se pare ca ingrijirea de dinaintea sarcinii la femeile care au diabet nu are efectul sperat. Aici ma refer in special la femeile care sunt la varsta fertila. Practic e un semnal de alarma pentru gasirea unor solutii efective."

Correa a mai spus ca o femeie care e insarcinata trebuie sa ia in considerare aspecte precum controlarea greutatii, tinerea de diete, exercitiul fizic si medicatia.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro