2500 de tineri contracteaza HIV in fiecare zi
Friday, 15 July 2011 09:13

hiv_sidaIn luna iunie a acestui an, ONU a publicat un raport  cu privire la raspandirea HIV –SIDA, iar concluziile sunt ingrijoratoare: in fiecare zi, 2500 de tineri cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani contracteaza virusul HIV.

 

Raportul a fost realizat pe baza datelor furnizate de UNICEF (Fondul Natiunilor Unite pentru Copii, ONUSIDA (Organizatia Natiunilor Unite privind SIDA), UNESCO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura), UNFRA (Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie), OIM (Organizatia Internationala a Muncii), OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si Banca mondiala.

Tinerii infestati cu HIV

Documentul militeaza pentru o mai buna informare a populatiei si mai ales a tinerilor cu privire la masurile care trebuie luate pentru a preveni contractarea HIV-SIDA, dar si cu privire la riscurile la care sunt expusi adolescentii. Datele furnizate de raport sunt ingrijoratoare: la nivel mondial, 2500 de tineri contracteaza zilnic virusul HIV.

 

Totodata, 41% din cazurile noi de infestare cu HIV in 2009 ii vizeaza pe tinerii cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani. In prezent, exista 5 milioane de tineri infestati cu HIV in 2009.

 

In ceea ce-i priveste pe tinerii cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani care au contractat virusul HIV, se estimeaza ca numarul lor ajunge la doua milioane, iar cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Africa, numarul femeilor cu HIV-SIDA fiind mai mare decat cel al barbatilor.

 

De altfel, la nivel mondial, 60% din totalul tinerilor infestati cu HIV sunt femei. Procentul este mai ridicat in Africa (72).Tinerii din intreaga lume sunt sfatuiti sa nu intretina raporturi sexuale neprotejate (in acest sens, se impune utilizarea prezervativului), iar adultii sunt sfatuiti sa ofere tinerilor educatie sexuala.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro