Trisomia 21 va putea fi depistata printr-un examen de sange
Monday, 18 July 2011 09:16

trisomia_21_sau_sindromul_downAmniocenteza, care consta in prelevarea lichidului amniotic in timpul sarcinii, este eficienta, insa ar putea fi inlocuita, in viitorul apropiat, de un examen de sange.

 

Noul test a fost pus la punct de o echipa de cercetatori greci si de una de cercetatori englezi si consta in analizarea ADN-ului fatului prin intermediul sangelui mamei. Astfel, vor putea fi depistate din timp posibilele modificari ale compozitiei sangelui fatului.

Trisomia 21 sau sindromul Down

Studiul a permis depistarea fara eroare a 14 cazuri de trisomie 21 si 26 de viitori bebelusi care se dezvoltau normal.

 

Trisomia 21, cunoscuta si ca sindrom Down, este o afectiune cromozomiala, prezenta la copil inca din momentul conceperii, care consta in prezenta unui cromozom suplimentar (47 in loc de 46 de cromozomi). 

 

Anomalia se traduce prin handicap mental si prin caracteristici fizice specifice: nou-nascutul cu sindrom Down are craniul mic, fata rotunda, ochii departati unul de celalalt, profil facial plat.

 

Nu exista tratament care sa asigure vindecarea, dar calitatea viatii copiilor care sufera de sindrom Down poate fi ameliorata cu ajutor specializat.

 

Se asteapta ca numarul femeilor insarcinate care fac cartoon porn acest test sa creasca considerabil in urmatoarea perioada.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro