Orice act sexual implica boli venerice
Wednesday, 03 September 2008 13:55

Activitatea sexuala de orice tip poate aduce un anumit risc al transmiterii de boli venerice, iar doctorii trebuie sa ii faca pe pacienti sa inteleaga acest lucru, conform Colegiului American de Obstetrica si Ginecologie (ACOG), preluat de Reuters.

Multe persoane prefera sa intretina asa-numitele "relatii nonsexuale", care sa nu implice contact sexual, cum ar fi masturbarea, sex anal sau oral. Insa si acestea au un grad de risc de infectare cu boli cu transmitere sexuala, iar oamenii trebuie sa se protejeze, conform unui raport al ACOG.

"Multe persoane, in special adolescentii, tind sa nu mai foloseasca prezervative daca fac sex oral, crezand ca acesta e mai sigur decat sexul vaginal. Insa ei inca sunt in pericol sa se infecteze."

Bolile cu transmitere sexuala

In Jurnalul de Obstretica si Ginecologie se cere ca medicii sa-si intrebe pacientii in legatura cu orice tip de activitate sexuala pe care o intretin, sfatuindu-i cum sa se protejeze impotriva riscurilor bolilor venerice.

Desi sexul oral este mai sigur decat cel anal sau vaginal, comitetul ACOG noteaza ca nu e lipsit de risc. Virusii care cauzeaza herpesul genital, negii genitali si hepatita pot de asemenea sa fie transmisi prin intermediul sexului oral. Tot sexul oral poate duce la infectarea cu sifilis, gonoreea si chlamydia.

In ceea ce priveste transmiterea HIV, sexul anal prezinta cel mai ridicat risc, urmat de sexul vaginal si cel oral.

Sexul fara contact sexual nu este neaparat sigur, scriu Guido si colegii lui intr-un raport.

Medicii recomanda folosirea prezervativului pentru orice tip de act sexual, in special pentru cele vaginal si anal. Mai mult, pastrarea aceluiasi partener si realizarea de teste inainte de inceperea unei noi relatii reprezinta alte modalitati de protejare impotriva bolilor venerice.

Se recomanda ca femeile de 25 de ani sau mai tinere sa faca anual un test referitor la chlamydia, in timp ce tinerii care sunt activi sexual trebuie sa se testeze pentru gonoree.

Testele trebuie aplicate si cuplurilor de lesbiene.

 

 

Pentru un plus de informatie, poti cartoon porn citi articolul Simptome care ne pun pe ganduri: BTS.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro