Iradiatiile pentru prostata cresc riscul cancerului de colon
Thursday, 04 September 2008 14:40
Informatii de la Registrul de Cancer din Geneva, preluate de Reuters au aratat o crestere a riscului aparitiei cancerului de colon la barbatii care au facut radiatii externe pentru cancerul de prostata.

"Riscul aparitiei unui al doilea tip de cancer in urma iradiatiilor, desi e mic, are nevoie de o monitorizare atenta", a spus echipa de cerecetatori.

Dr. Christine Bouchardy de la Universitatea din Geneva, Suedia si colegii lui au analizat date de la apoximativ 1,000 de barbati diagnosticati cu cancer de prostata intre anii 1980 si 1998. Acestia au mai trait inca 5 ani din momentul diagnosticarii. 264 dintre acestia au fost tratati cu ajutorul radiatiilor externe.

Pana la sfarsitul studiilor care s-au incheiat in 2003, 19 barbati din cei aflati sub cercetare au dezvoltat cancer colorectal.

Riscul de a avea cancer colorectal in ceea ce ii priveste pe barbatii care nu au facut terapie cu radiatii nu era crescut, insa din momentul in care au facut radiatii, riscul era mai crescut decat in cazul celor care nu au facut deloc radiatii, a raportat echipa de cercetatori in Jurnalul International de Cancer.

Studiile ulterioare au aratat ca riscul era mai crescut in cazul cancerului de colon decat in cazul celui de rect.

 
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro