Cezariana "naturala" mimeaza nasterea vaginala
Tuesday, 02 September 2008 09:26
O noua procedura de nastere prin cezariana, dezvoltata in Marea Britanie incearca sa se apropie cat mai mult de cea vaginala, conform unui nou raport medical.

"Nasterea vaginala a evoluat foarte mult in ultimele doua decade astfel incat se acorda o mai mare importanta acestei experiente in ceea ce ii priveste pe ambii parinti", a spus Profesorul Nicholas M. Fisk.

"In schimb, nasterea prin cezariana s-a schimbat foarte putin", a spus Fisk. "Inca se pune baza pe rapiditate si resuscitare, chiar daca acest lucru nu e necesar, deoarece nasterea se face sub anestezie epidurala in defavoarea celei generale."

Aceasta situatie i-a determinat pe Fisk si pe colegii lui sa modifice aspecte ale obstreticii si practicilor anestezice ale nasterii prin cezariana de pana acum, incercandu-se o apropiere cat mai reala de nasterea vaginala.

"Nasterea prin cezariana "naturala" da parintilor posibilitatea de a participa activ la nastere si de a observa actul in sine", explica Fisk, care conduce Universitatea de Cercetari Clinice din Australia.

La inceputul procedurii, este scos capul copilului, care poate fi vazut de catre partenerul femeii care naste.

Obstreticianul incetineste apoi scoaterea copilului astfel incat contractiile uterului sa ajute copilul sa respire, exact cum se intampla la nasterea naturala. Apar apoi umerii copilului, iar bebelusul isi intinde singur manutele.

Mama poate vedea o parte din procesul nasterii, iar copilul este plasat apoi direct la sanul mamei pentru a fi hranit si a se instala astfel o legatura directa intre mama si bebelus.

Doctorul a precizat ca a intampinat putine probleme sau reactii negative din partea parintilor. Insa sunt necesare noi analize clinice pentru ca raspandirea acestei tehnici sa fie justificata.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro