Contraceptia orala: mai multe beneficii decat riscuri
Monday, 24 October 2011 13:26

avantaje_pilula_contraceptivaPilula contraceptiva implica mai multe avantaje decat riscuri, sunt de parere medicii, precizare facuta in legatura cu tot mai des vehiculata teorie potrivit careia contraceptia orala ar spori riscul aparitiei cancerului la san.

 

Specialistii nu neaga faptul ca utilizarea anticonceptionalelor duce, in unele cazuri, la o usoara crestere a riscului de cancer la san, insa atrag atentia si asupra faptului ca acest risc ar disparea la 10 ani dupa incetarea luarii anticonceptionalelor.

Pilula contraceptiva: pro si contra

In ceea ce priveste cancerul de col uterin, specialistii amintesc faptul ca aceasta maladie este cauzata, in principal, de un virus care se transmite pe cale sexuala – virusul papiloma uman (HPV), dar si hormonii pot juca un anumit rol in aparitia bolii.


Viata sexuala, numarul partenerilor si fumatul sunt principalii factori ai cresterii riscului de cancer uterin.

pilula_contraceptiva_pro_si_contra


Aceiasi cercetatori afirma ca posibilele efecte negative ale pilulelor contraceptive trebuie puse in balanta impreuna cu beneficiile. Printre acestea din urma se numara si: diminuarea riscului de cancer endometrial (femeile care iau anticonceptionale prezinta un risc de doua ori mai mic), diminuarea riscului de cancer ovarian, posibil scaderea riscului de cancer colorectal, dar si reducerea complicatiilor legate de sarcina si de nastere (hipertensiune, diabet, hemoragii, accidente tromboembolice).


Pilula contraceptiva reduce riscul sarcinii ectopice cartoon porn (extrauterine) si riscul de avort spontan.


Este posibil ca pilula contraceptiva sa sporeasca usor riscul de a dezvolta cancer la san, de col uterin si de ficat, insa s-a demonstrat ca aceasta diminueaza considerabil riscul de cancer endometrial si ovarian.

 

Iti recomandam si articolul Beneficiile pilulei contraceptive.

 

Pentru intrebari, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Anticonceptionalele: pro si contra.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro