Antibioticele diminueaza eficienta contraceptivelor orale
Friday, 21 October 2011 12:38

antibioticele_si_pilula_contraceptivaStudiile recente confirma faptul ca antibioticele sporesc riscul de esec al pilulei contraceptive. Ce spun, mai exact, cercetarile referitoare la combinatia anticonceptionale - antibiotice?

 

Antibioticele reduc eficienta contraceptiei orale

29 cartoon porn 000 de femei insarcinate au participat la un studiu privitor la rata de esec a contraceptivelor orale. Dintre acestea, 1.5% au apelat la contraceptia orala timp de mai bine de 4 saptamani dupa ultima menstruatie, procent asociat marjei de eroare.

 

antibioticele_si_contraceptivele_orale

In vederea stabilirii legaturii dintre antibiotice si eficienta pilulei contraceptive, autorii studiului au facut o comparatie intre participantele care au luat antibiotice in luna imediat urmatoarei ultimei menstruatii si cele care au luat antibiotice cu doua luni inainte de aceasta.


8.2% dintre femeile insarcinate au luat antibiotice in luna imediat urmatoarei menstruatiei, in timp ce 5.4 % dintre ele au facut respectivul tratament cu doua luni inainte de ultima menstruatie. Asadar, marja de eroare a contraceptivelor orale este de aproape doua ori mai mare atunci cand pilulele contraceptive sunt luate impreuna cu antibioticele.


Antibioticele pot mari rata de esec a contraceptiei orale, ceea ce intareste ideea conform careia femeile ar trebui sa se protejeze suplimentar in timpul tratamentului cu acest gen de medicamente.

 

Daca vrei sa afli mai multe, citeste si Contraceptie: 15 secrete despre eficienta metodelor contraceptive.

 

Pentru intrebari, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Vreau sa aflu.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro