Beneficiile pilulei contraceptive
Friday, 29 July 2011 05:41

avantaje_pilula_contraceptivaBeneficiile pilulei contraceptive nu se reduc la contraceptie, iar acum, la mai bine de 50 de ani de la descoperirea ei, pilula constituie obiectul multor cercetari publicate anul trecut in British Medical Journal.

 


Pilula contraceptiva imbunatateste sanatatea femeilor, la modul general. Cum? In primul rand, le determina sa mearga la ginecolog mai des, in vederea obtinerii retetei, dar si a unui consult de rutina (acesta din urma permite depistarea unor eventuale nereguli).

Pilula contraceptiva: avantaje

Totodata, pilula contraceptiva reduce riscul aparitiei chisturilor ovariene, a fibromului, a osteoporozei, a mai multor tipuri de cancer (de ovar, endometru, colon si rect), dar si a bolilor cardiovasculare (infarct, angina pectorala, atac cerebral).


Pilula este o metoda de contraceptie simpla si eficienta (in 99% din cazuri). Din pacate, insa, unele femei uita adesea sa ia pilula la timp, existand, astfel, riscul aparitiei unei sarcini, care, de multe ori, duce la avort. 


Un alt avantaj al pilulei este acela de a fi o metoda contraceptiva reversibila. Femeia poate ramane insarcinata odata cu incetarea luarii pilulei.

beneficii_pilule

 


Pentru specialisti, efectele benefice ale pilulei se pot explica prin faptul ca hormonii sunt administrati constant pe toata durata ciclului menstrual.


Pe de alta parte, pilula favorizeaza ingrosarea mucusului cervical, care constituie o bariera in fata infectiilor genitale.


Ginecologul poate prescrie pilule si in vederea diminuarii durerilor menstruale sau in cazul in care femeia are un ciclu neregulat.


Pilula contraceptiva are, insa, si un mare devantaj de care este obligatoriu sa tii seama: nu te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala (HIV-SIDA, sifilis, herpes genital, gonoree etc.).

 

Pentru mai cartoon porn multe informatii, citeste si 10 mituri despre pilulele contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro