Simptomele endometriozei
Tuesday, 06 March 2012 14:50

durere_foarte_intensaStiai ca una din 10 femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani sufera de endometrioza? Ce este endometrioza si care sunt simptomele specifice?

 

Ce este endometrioza?

Endometrioza este o afectiune benigna si cronica a aparatului genital feminin, care consta in prezenta si proliferarea structurilor endometriale in afara uterului, prin intermediul trompelor.

Astfel, apar noduli endometriozici care, in decursul a cateva luni sau chiar ani, se maresc si antreneaza inflamatii foarte dureroase.


Simptome endometrioza

simptome_endometrioza

Primele simptome ale endometriozei sunt durerile menstruale si durerile din timpul actului sexual, care sunt foarte intense de la inceput.

In cazul femeilor care sufera de endometrioza, durerile menstruale sunt atat de intense, incat obliga la repaos total si la luarea de analgezice foarte puternice.

In timpul actului sexual, durerile sunt intense inca din momentul penetrarii, facand imposibil contact sexual.In cazul in care endometrioza nu este tratata in acest stadiu, durerile vor deveni din ce in ce mai frecvente si mai intense. Acestea tind sa se instaleze cu cateva zile inaintea menstruatiei si sa dureze pana dupa terminarea acesteia (cateva zile la inceput, apoi mai multe saptamani, pana devin permanente).Endometrioza poate prezenta si alte simptome. De exemplu, in momentul in care vezica are de suferit, vei avea simptome similare celor care caracterizeaza cistita sau scaun cu sange (daca endometrioza s-a extins la nivelul rectului).Din cauza durerilor foarte intense, endometrioza nu poate ramane mult timp nedepistata. Cu toate acestea, in cazul tinerelor, simptomele endometriozei pot evolua pe parcursul a cativa ani, in cazul in care durerile menstruale si cele din timpul actului sexual nu sunt, inca, foarte intense, fiind considerate, din acest motiv, „clasice”. Acesta este cazul multor tinere care se confrunta cu dureri menstruale timpurii (15-20 de ani).In cazul lor, diagnosticul este pus tarziu (la varsta de 20-30 ani), trecand, astfel, cativa ani de la aparitia primelor simptome. Insa abia dupa 30 de ani, endometrioza pune probleme foarte serioase: este foarte difilcil de indepartat chirurgical leziunile, iar medicamentele nu reusesc sa impiedice infertilitatea.

 

 

Iti recomandam si articolul Fructele si legumele reduc riscul de endometrioza

 

Pentru intrebari si informatii suplimentare, acceseaza Forumul anticonceptionale.ro - Probleme medicale

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi cartoon porn posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro