Alimentatia poate preveni dismenoreea (menstruatia dureroasa)
Monday, 03 October 2011 cartoon porn 13:38

cum_previi_durerile_menstrualeMulte fete/femei sufera de dismenoree (menstruatie dureroasa) si se intreaba adesea cum ar putea preveni problema. Alimentatia joaca un rol foarte important si cand vine vorba de dismenoree.

 

Alimentatia previne dismenoreea 

Iata ce trebuie sa faci/sa consumi pentru a preveni menstruatia dureroasa:

  • Redu dulciurile rafinate. Acestea stimuleaza producerea insulinei, insulina in exces duce la cresterea nivelului de prostaglandine proinflamatorii.
  • Consuma mai mult peste gras (macrou, somon, hering, sardine), ulei si seminte de in, dar si de canepa, care sunt surse importante de acizi grasi Omega 3.

Potrivit datelor unui studiu efectuat in Danemarca, la care au participat 181 de femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, femeile care sufereau cel mai putin din cauza dismenoreei erau cele care consumau acizi grasi Omega 3 de origine marina.

  • Consuma cat mai putina margarina si grasimi vegetale.
  • Evita carnea rosie, care are un continut ridicat de acid arahidonic (un acid gras care sta la baza prostaglandinei proinflamatorii).
  • Asigura-te ca nu ai carenta de vitamina C, vitamina B6 sau de magneziu. Acesti micronutrienti sunt indispensabili metabolizarii prostaglandinei, iar carenta ar putea cauza inflamatia.
  • Evita sa bei cafea atata timp cat durerile menstruale persista. In loc sa alunge oboseala si stresul, cafeaua va duce la dureri mai mari, efectele sale asupra organismului fiind asemanatoare cu cele provocate de stres.

Retine! Stresul cronic este la fel de daunator organismului precum o alimentatie haotica. De altfel, hormonii stresului (adrenalina si cortisolul) duc la cresterea nivelului de prostaglandina proinflamatorie.

 

Iti recomandam si articolul Sindromul premenstrual.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro