Consumul de lactate creste riscul de cancer ovarian?
Friday, 28 October 2011 10:46

produsele_lactate_si_cancerul_de_ovarTeoria conform careia ar exista o legatura intre consumul produselor lactate si aparitia cancerului ovarian a pus pe ganduri multa lume. Sa fie oare adevarata?

 

Dr. Susanna Larsson si colegii sai de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia) sustin ca studiul lor, efectuat pe animale, evidentiaza posibilitatea existentei unei legaturi intre consumul de lactate si cancerul ovarian. Rezultatele acestui studiu au fost publicate in „International Journal of Cancer”.

Produsele lactate si cancerul ovarian

Cercetatorii au analizat rezultatele a 3 mari studii, la care au participat mai mult de 180 000 de persoane, si au ajuns la concluzia existentei unei legaturi intre cancerul ovarian si consumul unor cantitati insemnate de produse lactate si de lactoza.

laptele_integral_si_riscul_de_cancer_ovarian


Alte studii au stabilit o crestere a riscului de cancer ovarian cu 27% cu care se confrunta cei care beau mai mult lapte integral.


Concluzia oamenilor de stiinta? Exista „cateva argumente” in favoarea ipotezei existentei unei legaturi intre consumul produselor lactate si riscul de cancer ovarian. Se studiaza in continuare legatura dintre consumul produselor lactate, factorul genetic si riscul de aparitie a bolii.

 

Iti recomandam si articolul Fumatul sporeste de 2-5 ori riscul de cancer de col uterin

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro