HRT e mai sigur la inceput de menopauza
Monday, 02 June 2008 08:26

Femeile care intra in menopauza nu trebuie sa se teama de terapia de inlocuire a hormonilor (HRT) - exceptand, conform unui studiu dat publicitatii, femeile care au fost dependente de droguri, conform unui grup international de experti.

 

Cercetatorii au spus in cadrul unui summit de la Madrid ca studiul din 2002, care interzicea multor femei sa faca terapia de inlocuire a hormonilor a fost anulat, odata ce grupul folosit pentru cercetare era relativ in varsta si suferea de alte probleme decat riscurile specifice.

 

Presedintele Societatii Internationale a Menopauzei, Amos Pines, a spus ca echipa lui a revazut nenumarate studii publicate si nu a gasit nici o crestere a riscului unui atac de cord la femeile intre 50 si 59 de ani.

 

"Ideea e ca fiecare femeie trebuie sa discute cu doctorul referitor la sanatatea ei in general, sau la factorii genetici existenti, dar femeile care abia intra in menopauza nu trebuie sa se teama", a spus Pines, de la Centrul Medical Ichilov din Tel Aviv.

 

HRT era foarte cunoscut pana in 2002, perioada in care cartoon porn studiul Initiativei pentru Sanatatea Femeii sugera ca acesta poate creste riscul cancerului la san si a celui ovarian.

 

Descoperirile au determinat milioane de femei sa renunte la HRT, ducand la scaderea frecventei terapiei cu hormoni.

 

Insa echipa internationala a expertilor in menopauza - care a ajuns la un rezultat dupa ce a verificat siguranta HRT-ului folosit la inceputul menopauzei - a spus ca HRT nu creste riscul unui atac de cord penru femeile intre 50 si 59 de ani, iar estrogenul chiar scade riscul pentru aceste femei.

 

Anumite tipuri de HRT pot creste putin riscul de cancer la san, insa acest risc e foarte redus in comparatie cu fumatul sau cu nasterea unui prim copil dupa varsta de 30 de ani.

 

Valerie Beral, epidemiologist la Universitatea din Oxford avertizeaza ca Pines priveste doar o latura a studiului, acesta recomandand femeilor sa foloseasca HRT numai pentru perioade scurte.

 

"El si echipa au urmarit numai o mica parte din studiul vast care a fost realizat", a spus Beral. "Analiza nu corespunde cu cercetarea din Regatul Unit, SUA sau Europa, care au cercetat intregul studiu."

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro