Tinerii nu inlocuiesc sexul vaginal cu cel oral
Wednesday, 28 May 2008 15:31

Multi tineri din SUA au facut sex oral, insa nu pentru a inlocui sexul vaginal, sugereaza un nou studiu.

 

Folosindu-se date de la o cercetare nationala din 2002, cercetatorii au descoperit ca mai mult de jumatate dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15-19 ani au facut sex oral. Insa procentul e mai ridicat in cazul celor care deja si-au inceput viata sexuala decat in cazul celor virgini.

 

Cercetarile contraveneau ideii preconcepute ca majoritatea tinerilor faceau sex oral pentru a-l evita pe cel vaginal.

 

"Exista o preconceptie ca tinerii fac sex oral, ca o modalitate de a fi activi sexual, declamand ca inca sunt virgini", spune Dr. Laura Lindberg, de la Institutul Guttmacher din New York.

 

"In orice caz, spune ea, ca aceasta inlocuire a sexului vaginal cu cel oral e mai degraba un stereotip".

 

Cercetarile, publicate in Jurnalul de Sanatate al Adolescentilor, sunt bazate pe o baza de date care a cuprins aproximativ 2,200 tineri cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani. 55% au spus ca au facut sex oral, in timp ce jumatate din ei au facut sex vaginal. Alti 11% au spus ca au facut sex anal.

 

In timp ce unii tineri alegeau doar sexul oral, studiul a aratat ca majoritatea puneau pe acelasi plan sexul oral cu cel vaginal.

 

Atata timp cat sexul oral si cel anal nu aduc riscul unei sarcini, aduc insa posibilitatea transmiterii unor boli venerice.

 

"O educatie in acest sens ar trebui sa ia in considerare toate riscurile pe care le implica tipurile de contact sexual", spune Lindberg.

 

Ea a mai adaugat ca programele de educare sexuala impuse de guvern, in care tinerii sunt sfatuiti sa nu intretina raporturi sexuale inainte de casatorie nu ofera prea multe informatii pentru siguranta lor".

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a cartoon porn textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro