Cum sa alegi metoda de contraceptie potrivita?
Friday, 29 July 2011 09:40

ce_metoda_contraceptiva_sa_alegiFie ca esti implicata de curand intr-o relatie sau ca esti impreuna cu partenerul tau de mai multa vreme si decideti ca a sosit momentul sa aveti relatii intime, este foarte important sa ai o discutie preliminara cu el, in care sa abordezi si problema contraceptiei.

 

Pe masura ce anii trec si relatia voastra atinge un alt nivel, alegerile privitoare la contraceptie se pot schimba. In cuplu, este bine ca deciziile importante sa fie luate impreuna. 

Contraceptia si viata de cuplu

Asadar, hotaraste impreuna cu partenerul tau ce metoda de contraceptie preferati, pe care o considerati mai sigura si, nu in ultimul rand, daca alegi metodele naturale de contraceptie (care sunt mai putin eficiente), gandeste-te ce ai face in cazul aparitiei unei sarcini. Esti pregatita sa-ti asum acest risc?

 

Alege momentul potrivit pentru a purta o astfel de discutie cu partenerul tau si evitati sa luati o decizie de moment (puneti-va problema contraceptiei inainte ca lucrurile sa mearga prea departe si sa fiti amandoi foarte excitati).


Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere cand alegeti metoda de contraceptie este sanatatea sexuala. Atat tu, cat si partenerul tau trebuie sa va simtiti in siguranta si sa fiti siguri ca alegerea facuta este cea mai buna pentru voi.

contraceptia_potrivita


O alta problema foarte importanta cand vine vorba de viata sexuala este aceea a protejarii de bolile cu transmitere sexuala. In cazul in care nu aveti o relatie stabila si nu sunteti siguri unul de fidelitatea celuilalt sau daca exista riscul ca unul dintre voi sa aiba o boala cu transmitere sexuala, prezervativul este cea mai buna alegere. 


Bolile cu transmitere sexuala pot fi contractate atat prin intermediul sexului vaginal, cat si prin cel al sexului oral sau anal. Daca atmosfera se „incinge” si nu ati discutat despre contraceptie, cere-i partenerului sa-si puna prezervativul, pentru a va putea „juca” fara riscuri.


Daca nu te simti pregatita sa discuti cu partenerul tau despre contraceptie, inseamna ca nu esti pregatita sa ai relatii sexuale cu el. Gandeste-te bine si, daca ajungi la concluzia ca vrei sa mai asteptati, spune-i si lui acest lucru. Daca tine la tine si la parerea ta, iti va respecta decizia.

Alte sfaturi

  • Dupa ce ati discutat si ati ales o metoda de contraceptie, nu ezita sa te adresezi medicului pentru a vedea daca aceea e intr-adevar cea mai potrivita metoda pentru voi (vizita la ginecolog se impune cu atat mai mult cu cat optati pentru contraceptivele orale sau pentru sterilet).
  • Vorbeste cu partenerul tau si spune-i ce crezi tu, nu ce ar vrea el sa auda. Daca nu vrei sa apelati la cartoon porn diafragma, de exemplu, comunica-i acest lucru.
  • Evalueaza-te si analizeaza relatia voastra: aveti nevoie de o metoda de contraceptie pe termen scurt sau de una pe termen lung?
  • Cere-i partenerului sa-ti spuna ce temeri are el referitor la raporturile sexuale si la contraceptie si decideti impreuna ce aveti de facut. Pentru a fi siguri de alegerea voastra, consultati medicul.

Citeste si articolul Contraceptia pentru adolescente.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro