Activitatea fizica ajuta si corpul, si mintea

In cadrul unui mic studiu s-a descoperit ca femeile in varsta care erau mai active pe parcursul zilei aveau si rezultate mai bune in ceea ce priveste activitatile cognitive, relateaza Reuters.

 

"Acest aspect este adevarat in special in ceea ce priveste functia executiva, care reprezinta abilitatea fiecarui om de a planui si de a executa activitati zilnice", a spus Dr. Deborah E. Barnes, care a condus studiul. "Nu conteaza cat de batran esti, important este sa fii activ", a mai adaugat acesta.

Studiul a implicat peste 2,000 de femei in varsta, fara simptome de dementa. Fara sa ia in evidenta criterii cum ar fi rasa, nivelul de educatie sau varsta, cercetatorii au descoperit ca femeile care erau mai active, comparativ cu cele care erau mai putin active, au dat dovada de rezultate mai bune in ceea ce priveste o serie de teste cognitive.

"Toate femeile erau in varsta: media de varsta era de 83 de ani, astfel ca activitatea fizica pare sa fie importanta chiar si la aceasta varsta inaintata.", a spus Barnes.

Medicii au folosit in cadrul testelor un masurator al activitatii, purtat in jurul taliei. Acesta masura nivelul de activitate al fiecarei persoane in parte, prin simpla inregistrare a fiecarei miscari: inot, mers, practicarea tenisului sau realizarea de activitati de bricolaj.

Cercetatorii au gasit ca punct slab faptul ca studiul a fost realizat intr-un singur moment, fara o prelungire a acestuia pe o perioada mai mare de timp. Insa, in orice caz, cercetatorii sunt convinsi ca activitatea fizica este extrem de cartoon porn importanta, indiferent de varsta.

 

 

Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro