Exercitiile fizice scad riscul de cancer uterin
Wednesday, 29 October 2008 15:45
In cazul femeilor supraponderale sau obeze, exercitiile fizice, chiar si la un nivel mediu, pot scadea riscul aparitiei unui cancer uterin, si anume cancerul endometrial, conform rezultatelor cercetarii Societatii Americane de Prevenire a Cancerului, preluate de Reuters.

Dr. Alpa V. Patel si colegii lui au identificat 466 de femei care au dezvoltat cancer endometrial intre 1992 si 2003, precum si peste 43,000 de femei aflate in postmenopauza.

Intr-un ultim raport al Jurnalului de Cancer, Patel si colegii lui au raportat faptul ca toate masurile fizice, precum si evitarea unei vieti sedentare au fost puternic asociate cu un risc scazut al cancerului endometrial la femeile care erau supraponderale sau obeze.

Femeile implicate in studiu au raspuns la chestionare si au raportat diverse activitati fizice, cum ar fi mers, dans, aerobic, ciclism, cartoon porn toate acestea fiind echivalentul a doua ore de mers pe saptamana.

Echipa lui Patel isi propune realizarea de noi studii, care sa arate legatura dintre activitatile fizice si reducerea riscului de cancer endometrial, in vederea oferirii de sfaturi catre populatie.

Marinela Gheorghe
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro