Aspirina nu protejeaza inima la diabetici
Thursday, 23 October 2008 15:21

Doctorii nu ar trebui sa mai prescrie aspirina persoanelor cu diabet, in ideea unei protectii impotriva unui atac de cord, arata un nou studiu preluat de Reuters.

 

Aspirina nu ofera nici un fel de beneficiu in cazul persoanelor cu diabet sau probleme circulatorii, spun cercetatorii.

"Desi aspirina este ieftina si la indemana oricui, odata ce se elibereaza fara reteta, ea nu trebuie vazuta ca un panaceu si, drept urmare, trebuie prescrisa numai celor carora li s-au gasit simptome specifice bolilor cardiovasculare.", a spus William Hiatt de la Universitatea din Colorado.

Aceste afirmatii s-au bazat pe rezultatele unui studiu in care au fost folosite date de la 1,270 de barbati si femei care nu au avut niciodata un atac de cord, dar care se aflau intr-un mare risc de a face infarct deoarece aveau diabet sau boli arteriale periferice.

Cercetatorii au dat unor pacienti aspirina sau placebo, iar altora antioxidanti si placebo. Ei au descoperit ca dupa 8 ani de tratament, numarul de infarcturi era cam acelasi.

Cercetatorii au remarcat ca aspirina cartoon porn avea efect in cazul celor care avusesera deja infarct.

"Nu am descoperit nici un argument de administrare a aspirinei in primele stadii de tratament sau in prevenirea mortalitatii in cazul pacientilor cu diabet.", au spus cercetatorii.

"Insa aspirina ar trebui prescrisa in continuare in urmatoarele stadii de tratament a bolilor cardiovasculare", a mai adaugat Hiatt.

 

Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro