Adevarul despre contraceptive

Pilulele contraceptive reprezinta cea mai sigura metoda anticonceptionala. Multe femei cred ca aceasta este periculoasa pentru sanatatea lor si chiar ca pilulele pot produce cancer. Adevarul, insa, este cu totul altul: anticonceptionalele reprezinta o cale sigura si sanatoasa de a nu ramane insarcinata. 

Mai mult, pilulele contraceptive pot avea actiune benefica si in alte cazuri, cum ar fi tulburari hormonale, dureri menstruale si reglarea perioadelor menstruale.

Ce efecte vor avea pilulele in perioada menstruatiei?

Femeile si adolescentele care iau pilule au, in general, mai putine dureri menstruale si mai putine crampe in perioada ciclului menstrual. Unele femei au remarcat o atenuare efectiva a sindromului premenstrual (SPM) odata cu folosirea anticonceptionalelor.

De asemenea, se reduce perioada menstruatiei, astfel ca se evita instalarea anemiei cauzata de o sangerare abundenta.

Pot anticonceptionalele sa reduca riscul anumitor boli?

Da, anticonceptionalele pot preveni aparitia a doua tipuri de cancer, si anume cancerul ovarian si uterin. Protectia oferita de contraceptive se mentine multi ani, chiar daca acestea nu mai sunt luate.

Femeile care folosesc anticonceptionale sunt cu 40% mai putin predispuse la cancerul ovarian si la cel de col uterin, spre deosebire de femeile care nu au luat niciodata anticonceptionale. Dupa mai multi ani de administrare de contraceptive, protectia poate creste cu pana la 80%. Cercetatorii cred ca acest lucru poate fi pus in legatura cu evitarea ovulatiei lunare.

De asemenea, femeile care iau anticonceptionale prezinta un risc mai scazut cu 50% de a face cancer endometrial. Protectia se datoreaza unui hormon numit progesteron, care se gaseste in compozitia anticonceptionalelor.

Mai mult, anticonceptionalele vor reduce posibilitatea de a fi internata pentru afectiuni pelviene. Pentru mai multa protectie insa, femeile trebuie sa foloseasca si prezervativul, chiar daca iau anticonceptionale, aceasta pentru a fi protejate impotriva bolilor venerice.

Femeile care iau contraceptive sunt mai putin predispuse de a avea o sarcina ectopica (sarcina in care fatul se afla intr-o pozitie anormala), sa dezvolte chisturi noncanceroase sau noduli la san.

Cercetarile arata ca folosirea contraceptivelor pe o perioada mai lunga de timp previne scaderea mesei osoase, afectiune care poate duce, in timp,  la osteoporoza. De asemenea, se reduc sansele de a se dezvolta cancerul colorectal.
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro