Obezitatea duce la cancer
Wednesday, 15 October 2008 10:13

Multe femei obeze nu cunosc faptul ca kilogramele in plus pot creste riscul aparitiei diferitelor tipuri de cancer, arata un nou studiu preluat de Reuters.

 

"Lipsa de cunostinte in privinta faptului ca excesul de greutate duce la cele mai multe cazuri de boli ginecologice maligne sau cancer endometrial ne ingrijoreaza foarte mult. Trebuie sa ne informam mai bine pacientii.", a spus Dr. Pamela T. Soliman de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Houston.

"Femeile obeze sunt de patru ori mai predispuse la dezvoltarea cancerului uterin", a spus Soliman. Femeile obeze mai sunt predispuse la cancer de colon si de san. Excesul de greutate creste de asemenea mortalitatea majoritatii tipurilor de cancer, in special in cazul cancerului endometrial. Femeile obeze sunt de 6 ori mai predispuse sa moara din cauza bolii.

Pentru studiu, cercetatorii au analizat date de la 1,500 de femei, 28% cu o greutate normala. Alte 24% erau supraponderale, in timp ce 45% erau obeze.

Doar 42% dintre acestea stiau ca obezitatea este raspunzatoare de riscul aparitiei cancerului endometrial, in timp ce 53% stiau ca obezitatea poate fi cauza a cancerului de colon, iar 54% ca excesul de greutate poate duce la aparitia cancerului de san.

Sangerarea vaginala reprezinta un simptom al cancerului endometrial la femeile intrate in menopauza, in timp ce sangerarile intre menstruatii reprezinta simptome in cazul femeilor aflate in perioada fertila.

75% dintre cazurile de cancer de colon sunt detectate in stadiile de inceput, astfel ca afectiunea poate fi indepartata prin interventie chirurgicala inca de la cartoon porn aparitie.

 

Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro