O sedinta de exercitii zilnica ajuta metabolismul
Monday, 13 October 2008 09:42

O singura sedinta de exercitii, realizata zilnic, ii poate ajuta pe obezi sa isi imbunatateasca metabolismul si sa aiba o viata mai sanatoasa, relateaza Reuters.

 

"Chiar daca exercitiile facute nu vor da rezultate vizibile, in sensul ca nu se va observa o scadere efectiva in greutate, acestea vor ajuta in orice caz metabolismul.", a spus Andrea Cornford, un cercetator de la Universitatea din Michigan.

"Exercitiile ajuta la cresterea abilitatii de a arde grasimi, ajutand in acelasi timp la realizarea de rezerve de trigliceride in masa musculara, rezerve benefice organismului. Treptat se reduce rezistenta la insulina si predispozitia de a dezvolta diabetul de tip 2", a explicat Cornford.

Pentru a studia efectele exercitiilor fizice asupra depozitelor de grasime din organism, cercetatorii au analizat 5 femei obeze.

Femeile au fost supuse la doua experiente: mai intai, femeile au consumat o masa bogata in calorii si nu au facut deloc exercitii fizice, iar in a doua etapa, femeile au mancat aceeasi cantitate de alimente, insa au exersat pentru a elimina 700 de calorii.

Cercetatorii au realizat teste pentru a masura nivelul de grasime din corp, trigliceridele din masa musculara, activitatea enzimelor si multi alti factori asociati cu metabolismul.

Ei au descoperit ca femeile prezentau o rata scazuta a arderii de calorii atunci cand au mancat fara sa faca si exercitii.

In schimb, o singura sesiune de exercitii, timp de 90 de minute, era de ajuns pentru a fi eliminate cele 700 de calorii depuse. De asemenea, se imbunatatea metabolismul si scadea procentul de grasime care se depunea in masa musculara.

 

Publicat de: Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cartoon porn cu acordul scris al anticonceptionale.ro