Tulburarile de nutritie sunt mai intalnite la diabetici
Wednesday, 08 October 2008 14:08

Adolescentele care au diabet tind sa prezinte mai multe probleme legate de nutritie, cum ar fi bulimie, anorexie si alte tulburari de nutritie, conform unui nou studiu candian preluat de Reuters.

Studiul a urmarit 101 fete cu diabet de tip 1, cu varsta intre 9 si 13 ani, timp de 5 ani. Ei au descoperit ca jumatate dintre fete prezentau tulburari de nutritie.

Fetele urmarite pe parscursul studiului mancau mai putin decat cerea controlul diabetului. Mai mult, ele isi provocau varsaturi, luau diuretice sau laxative si exersau excesiv pentru a-si controla greutatea.

Pe parcursul celor 5 ani, cercetatorii au urmarit aspecte diverse, cum ar fi socializarea, calitatea relatiilor interpersonale, a relatiilor cu parintii, prezenta sau absenta depresiilor, controlul diabetului, a greutatii si a inaltimii.

Pentru studiu, cercetatorii au urmarit 38 de fete care aveau probleme de nutritie si 38 care nu aveau astfel de probleme.

Un index ridicat al masei corporale, o lipsa a stimei de sine, depresiile si ingrijorarile legate de greutate si aspect fizic reprezentau cele mai intalnite probleme ale fetelor cu probleme de nutritie.

"O consiliere psihologica facuta in timp util le poate ajuta pe fetele cu probleme de nutritie sa aiba o parere mai buna despre ele, precum si o atitudine pozitiva in ceea ce priveste aspectul lor fizic si greutatea lor corporala. 

Publicat de: Marinela Gheorghe 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro