Somnul agitat duce la lesin in cazul femeilor varstnice
Thursday, 25 September 2008 13:47
Somnul de proasta calitate la femeile de 70 de ani si peste poate duce la lesin si caderi, acestea reprezentand cel mai intalnite cauze de ranire si de deces la femeile in varsta, arata un nou studiu preluat de Reuters.

Riscul este prezent chiar si daca sunt luate in considerare si alte aspecte cum ar fi greutatea, varsta si tipul de somnifere folosite, a spus Katie Stone de la Centrul de Cercetare Medicala din California.

"Efectele somnului de proasta calitate care apare in perioada de maturitate poate avea un efect de cumulare, avand reactii negative odata cu inaintarea in varsta", au spus cercetatorii inĀ  Arhivele de Medicina Interna.

Studiul a implicat 3,000 de femei de 70 de ani si peste, care au fost urmarite timp de mai multi ani.

Femeile care nu au dormit mai mult de 5 ore pe noapte prezentau un risc de 50 de ori mai mare sa lesine de doua ori pe an intr-un an decat cele care dormeau mai mult de 7 ore, spun cercetatorii.

In cazul celor care dormeau intre cinci si sapte ore, riscul era de 40 de ori mai mare decat in cazul femeilor care dormeau mai multe ore.

Desi acest studiu a vizat numai femeile, medicii spun ca situatia poate fi valabila si in cazul barbatilor in varsta.

Cei care aveau probleme cu somnul primeau si somnifere, insa inca nu s-a stabilit daca o cadere in cazul subiectilor era cauzata si de aceste medicamente.
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro