Cresterea in greutate a bebelusilor duce la hipertensiune
Wednesday, 24 September 2008 12:47

Bebelusii care iau foarte mult in greutate in primele luni dupa nastere pot prezenta un risc marit de a suferi la maturitate de tensiune arteriala, arata cercetatorii britanici intr-un nou studiu preluat de Reuters.

Cercetatorii au incercat sa inteleaga care sunt cauzele care duc la aparitia tensiunii arteriale, numita si hipertensiune.

Nu numai excesul in greutate a fost gasit ca o cauza a hipertensiunii, ci si greutatea mult prea scazuta de dupa nastere.

Un alt studiu a incercat sa descopere daca primii 5 ani de viata erau de asemenea asociati cu aparitia hipertensiunii la maturitate.

Cercetatorii au folosit date de la 679 de tineri care aveau in jur de 25 de ani din Marea Britanie.

Ei au descoperit ca cei care au castigat considerabil in greutate in perioada de dupa nastere, precum si in primii doi sau cinci ani de viata prezentau un risc crescut de a avea hipertensiune sistolica.

Presiunea sistolica a sangelui reprezinta presiunea din artere care apare atunci cand inima se contracta.

Presiunea diastolica este presiunea care apare atunci cand inima se relaxeaza intre contractii.

"Cand incercam sa intelegem de ce anumiti oameni prezinta hipertensiune la maturitate, trebuie sa luam in considerare si perioada copilariei si a adolescentei, in completarea factorilor deja cunoscuti, cum ar fi obezitate sau dieta sarata", a spus Yoav Ben-Shlomo de la Universitatea Bristol din Marea Britanie.

Hipertensiunea - numita si "ucigasul tacut" deoarece poate sa ramana nedetectata ani buni - creste riscul de producere a unui infarct sau de aparitie a bolilor de inima.

 

Publicat de: Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau cartoon porn partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro