Alcoolul in primele luni de sarcina duce la defecte faciale ale fatului
Friday, 26 September 2008 10:13

Femeile care consuma alcool in primele trei luni de sarcina sunt mai predispuse sa nasca copiii cu defecte faciale, cum ar fi despicaturi ale buzelor sau ale cerului gurii, conform Jurnalului American de Epidemiologie preluat de Reuters.

"Exista statistici conform carora mamele care beau alcool in perioada in care sunt insarcinate isi pun fatul in pericolul de a se naste cu malformatii la nivel facial. Insa e adevarat ca trebuie tinut cont de particularitatile fiecarei femei", a spus Dr. Lisa A. DeRoo.

Dr. DeRoo a realizat un studiu in care a implicat copiii nascuti in perioada 1996 si 2001, care prezentau malformatii faciale in urmatoarele proportii: 377 de copii cu despicaturi ale buzei, care puteau prezenta sau nu o malformatie a cerului gurii, 196 numai cu despicaturi ale cerului gurii si 763 de copii care nu prezentau defecte faciale de nici un tip.

Mamele lor au completat chestionare referitoare la consumul de alcool inainte de a naste.

Comparativ cu mamele care nu consumau alcool, cele care consumau in medie cam cinci bauturi la o ocazie prezentau un risc de doua ori mai mare de a naste un bebelus cu defecte faciale sau bucale. In cazul femeilor care consumau aceasi cantitate de alcool, insa la trei sau mai multe ocazii, riscul aparitiei malformatiilor la bebelusi se tripla.

"Aceasta descoperire demostreaza inca odata ca femeile insarcinate nu ar trebui sa consume deloc alcool pe perioada sarcinii", au spus cercetatorii.

Publicat de: Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro