Astmul in perioada sarcinii poate duce la avort spontan
Tuesday, 23 September 2008 08:29

Femeile care au astm si urmeaza un tratament inadecvat prezinta o probabilitate crescuta de a face avort spontan, conform unui nou studiu preluat de Reuters.

 

Medicamentele care trateaza astmul au de obicei restrictii, deoarece pot avea efecte negative asupra copilului care se dezvolta in burtica mamei. Insa in acelasi timp, o forma acuta a astmului poate avea un impact negativ asupra mamei si copilului.

Dr. Ludmila N. Bakhireva de la Universitatea din New Mexicoa studiat, alaturi de colegii ei, potentialele efecte negative ale unui tratament precar in cazul a 719 femei insarcinate care erau inscrise in "Studierea medicatiei din perioada sarcinii", dintre anii 1998 si 2003.

Ei au descoperit ca in cazul femeilor cu un tratament inadecvat impotriva astmului, rata avorturilor spontane era mai crescuta fata de celelalte femei, aceasta din primele 20 de saptamani de sarcina. Raportul era de 11,4% fata de 6,3%.

Numarul de avorturi spontane era de doua ori mai mare la femeile cu astm decat cel inregistrat in cazul altor femei insarcinate (16,4 fata de 7,6).

Aceste cercetari arata ca e nevoie de existenta unui control si a unui tratament adecvat in cazul astmului, in special pentru femeile insarcinate.

 

Publicat de: Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau cartoon porn anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro