Vaccin impotriva cancerului la san
Friday, 19 September 2008 09:33

Cercetatorii au creat un nou vaccin care lupta impotriva cancerului la san. Vaccinul elibereaza o gena care distruge tumoarea, conferind imunitate sistemului impotriva actiunii celulelor cancerigene, relateaza Reuters.

Folosirea cobailor a aratat ca vaccinul a eliminat un tip de cancer numit HER2 - cancer pozitiv, care reprezinta intre 20-30% dintre cazurile de cancer la san.
Vaccinul a reusit sa elimine tumori care nu puteau fi distruse de medicamente destinate sa le combata.

Herceptin, un medicament foarte scump, poate lupta impotriva acestui tip de tumori. Insa la multi pacienti, boala recidiveaza, iar tumorile apar din nou.

Echipa a realizat vaccinul folosind asa numitul ADN din genele care produc receptorii de HER2 - semnalul molecular al tumorilor cancerului la san.

Acest ADN a fost incorporat intr-un material genetic numit plasmida.

Cercetatorii au folosit apoi un cartoon porn proces numit electroporatie, care elibereaza un stimul electric. Acesta patrunde in pielea si muschii soarecelui, imunizandu-l.

Odata intrate in organismul rozatoarei, genele incep sa produca receptori HER2, care activeaza anticorpi si celule imune. Sistemul imunitar cauta apoi celulele cencerigene pentru a le distruge.

"Vaccinul a distrus atat celulele care in mod normal raspundeau la tratament, cat si pe cele care erau imune la tratament. Astfel, vaccinul poate reprezenta o adevarata solutie pentru femeile in cazul carora tratamentul aplicat pana acum nu dadea rezultate.", a spus Wei-Zen Wei de la Universitatea Wayne din Detroit.

Mai mult, vaccinul va lupta si impotriva unei eventuale recidive a tumorilor.

Cancerul la san reprezinta una dintre cele mai intalnite cauze ale decesului in randul femeilor, cu 1,3 milioane de noi cazuri diagnosticate anual si 465,000 de decese inregistrate anual, conform Societatii Americane de Cercetare a Cancerului.

 

Publicat de: Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro