Sifilisul se detecteaza cu ajutorul Internetului
Wednesday, 17 September 2008 08:58

Rezultatul unui studiu sugereaza ca mediatizarea online a testarii bolilor venerice are succes in actiunea de descoperire a cazurilor de sifilis la barbatii gay, relateaza Reuters.

Internetul este vazut ca o "sursa" de informare de unde oamenii pot afla informatii referitoare la bolile venerice. Mai mult, ei isi pot spune ingrijorarile legate de sanatatea lor, participand astfel activ la procesul de vindecare", a spus Rik H. Koekenbier de la GGD, Amsterdam.

Intre 1998 si 2004, numarul anual de persoane infectate cu sifilis a crescut de la 35 la 240. In 2004, majoritatea celor infectati (84%) erau barbatii homosexuali.

Pentru a se rezolva problema numarului mare de persoane infectate cu sifilis, cercetatorii au creat un site prin care era promovata testarea in vederea detectarii acestei boli. Mai mult, vizitatorii aveau la dispozitie o trimitere medicala pe care o puteau downloada de pe site. Cu ajutorul acesteia se inscriau in programul de diagnosticare si isi faceau testul.

Dupa realizarea testului de sange, cei inscrisi in program isi puteau afla rezultatele prin intermediul site-ului respectiv, la interval de o saptamana.

Cercetatorii au analizat datele obtinute in urma acestui studiu. Timp de 15 luni, un numar de aproape 900 de vizitatori au downloadat trimiterea medicala. Dintre acestia, 93 de barbati (10%) si-au facut testul, iar 90 dintre acestia (96%) si-au obtinut rezultatele de pe site.

14 din cei 93 de barbati au avut un test pozitiv.

S-a aflat ca numarul de barbati descoperiti cu sifilis pe cale online era mai mare decat numarul barbatilor diagnosticati in cadrul clinicilor de boli venerice: 50% in cazul site-ului si 25% in cazul clinicilor.

"Internetul a devenit o cale eficienta de informare si de promovare a necesitatii unei vieti sanatoase si a unei diagnosticari la timp, in vederea unei vindecari efective.", a spus Koekenbier.

 

Publicat de: Marinela cartoon porn Gheorghe 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro