O proteina poate vindeca infertilitatea
Friday, 12 September 2008 13:32
Oamenii de stiinta au descoperit ca rolul jucat in declansarea ovulatiei de catre o proteina a creierului poate reprezenta un punct de plecare spre vindecarea infertilitatii, relateaza Reuters.

Proteina, numita "kisspeptin", joaca un rol important in perioada pubertatii.

Un grup de la Universitatea din Otago condus de Allan Herbison, in colaborare cu cercetatorii Universitatii Cambridge au publicat primul raport conform caruia kisspeptin-ul poate ajuta ovulatia in cazul femeilor adulte.

Au fost realizate teste pe soareci de sex feminin, descoperindu-se ca kisspeptin-ul era capabil sa interactioneze cu hormonul responsabil de producerea ovulatiei.

"E o descoperire uimitoare, mai ales ca cercetatorii s-au chinuit timp de 30 de ani sa gaseasca o legatura intre creier si capacitatea acestuia de a controla ovulatia", a spus Herbison.

Studiul arata ca tulburarile relatiei dintre kisspeptin si hormonul producator de ovulatie duc de fapt la infertilitate. Iar descoperirea va incuraja promovarea unei noi modalitati de tratare a infertilitatii, pe o cale mult mai naturala decat cele de pana acum.

"Astfel, kisspeptin va deveni probabil in scurt timp un factor care va putea imbunatati sau chiar controla fertilitatea femeii", a mai spus Herbison.
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro