Excesul de greutate duce la cancer de prostata
Thursday, 11 September 2008 08:49
Greutatea din perioada maturitatii ar putea reprezenta un indiciu al aparitiei cancerului de prostata, spun cercetatorii britanici in cadrul Jurnalului de Epidemiologie si Prevenire a Cancerului, preluati de Reuters.

"Noi nu credem ca greutatea reprezinta o cauza a aparitiei cancerului de prostata, ci consideram ca factorii care stau la baza aparitiei obezitatii pot sta si la baza aparitiei acestui tip de cancer, semnalandu-i prezenta", a spus Luisa Zuccolo, de la Universitatea din Bristol intr-o relatare a Asociatiei Americane de Cercetare a Cancerului.

Zuccolo a analizat date apartinand unor studii referitoare la riscurile cancerului de prostata. Au fost urmarite doua grupuri, unul format din aproximativ 1300 de pacienti cu cancer si alte 7900 de persoane care nu aveau cancer.

"Pentru tumorile de mari dimensiuni a fost descoperita o legatura intre o crestere cu 23% a riscului de a avea cancer de prostata pentru fiecare 10 centimetri in plus in ceea ce priveste greutatea persoanei", a raportat Zuccolo.

La adunarea tuturor rezultatelor, s-a descoperit ca o crestere in greutate cu 10 centimetri se raporta direct proportional cu o crestere de 6% a riscului de cancer de prostata.
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala cartoon porn sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro