Cresterea in greutate duce la cancer de colon
Tuesday, 09 September 2008 10:33
Barbatii care iau mult in greutate in perioada maturitatii - chiar si cei care nu sunt supraponderali - prezinta un risc mai crescut de a face cancer de colon, conform unui studiu medical preluat de Reuters.

Aproape un sfert dintre barbatii diagnosticati cu cancer de colon prezentau un BMI (index al masei corporale) mai mare de 22,5 - jumatate din nivelul normal, conform spuselor Dr. Lau Caspar Thygesen.

Studiul a inclus peste 46,000 de barbati cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani care nu aveau cancer sau colite ulceroase in momentul in care au fost inscrisi in studiu in anul 1986. Informatii referitoare la istoria medicala, stil de viata, greutate si dieta au fost actualizate la fiecare doi ani, pana in 2004.

Barbatii care prezentau un BMI de 22,5 aveau un risc mai crescut de a face cancer de colon comparativ cu cei care aveau un BMI cuprins intre 20 si 22,5. Riscul se dubla in cazul celor care aveau un BMI mai mare de 30, acestia fiind considerati obezi.

Autorii studiului considera ca la fiecare 10 kilograme castigate in ultimii 2-4 ani, riscul crestea cu 14%. Mai mult, la fiecare 10 kilograme castigate in ultimii 10 ani incepand cu varsta de 21 de ani, riscul crestea cu 33%. In contrast, greutatea de la 21 de ani nu era asociata cu nici un risc in acest sens. 
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro