Maternitatea amanata are legatura cu cezariana
Tuesday, 12 August 2008 09:07

Cresterea numarului de nasteri realizate prin cezariana pare sa fie asociata cu faptul ca din ce in ce mai multe femei se hotarasc sa aiba un copil la o varsta mai inaintata.

 

In cadrul unui studiu, testele de laborator arata ca odata ce mama naste la o varsta mai inaintata, scade rezistenta muschilor uterului pentru momentul contractiei, care ar trebui sa amelioreze durerile nasterii, aspect care duce la cresterea necesitatii cezarianei.

"Legatura dintre o varsta inaintata si durerile nasterii corespunde cu maturizarea uterului.", a spus Dr. Gordon C. S. Smith, de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Smith si-a bazat analizele pe un studiu la care au participat aproximativ 584 de femei despre care existau informatii intr-o baza de date scotiana, dintre anii 1980-2005.

Numarul de femei care au nascut prima oara intre 30-34 de ani a crescut de trei ori, numarul de femei intre 35-39 de ani a crescut de sapte ori, iar proportia de femei de 40 de ani si peste a crescut de pana la 10 ori.

In acea perioada, numarul de nasteri prin cezariana s-a dublat. Pentru fiecare crestere cu 5 ani, dupa varsta de 16 ani, cazurile de cartoon porn nastere prin cezariana au crescut cu 49%, iar durerile nasterii s-au prelungit cu 30 de minute.

"Cu cat femeile amana sa aiba un copil, cu atat e mai esential ca sa intelegem efectele varstei mamei asupra sarcinii.", a mai spus Smith.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro