Obezitatea mamei provoaca defecte de nastere
Tuesday, 12 August 2008 14:19
Femeile care sunt obeze inainte sa devina insarcinate pot naste copii care sa prezinte defecte de nastere in ceea ce priveste maduva spinarii si creierul. Riscul e cu atat mai mare cu cat femeile prezinta o ingrasare excesiva in zona taliei, arata un nou studiu.

Insa indicele de masa corporala nu are nici o legatura cu copii care se nasc cu malformatii in zona inimii, dupa spusele Dr. Gary M. Shaw si ale lui Susan Carmichael de la Institutul de Cercetari din California.

Studiile anterioare au gasit o legatura intre obezitatea mamei si un numar de defecte din nastere, cum ar fi malformatii la tubul neural, creier si maduva spinarii. Cel mai intalnit defect din nastere in cazul tubului neural este spina bifida sau ruptura de coloana, precum si encefalopatia, in care creierul copilului nu se dezvolta deloc.

Pentru a studia mai bine legatira dintre obezitatea mamei si defectele din nastere ale copiilor, cercetatorii au urmarit 700 de femei care au dat nastere unor copii sanatosi si 659 de mame care au nascut copii cu defecte precum spina bifida, encefalopatie sau malformatii ale aparatului cardiac.

Femeile cu indicele masei corporale de 30 erau cu 60% mai predispuse sa aiba copii cu encefalopatie si cu 40% mai in pericol de a avea copii cu spina bifida decat celelalte mame care prezentau o greutate normala. In ceea ce ii priveste pe copiii ale caror mame prezentau o crestere in greutate in zona abdominala decat in zona soldurilor erau mai predispuse de 2 ori mai mult sa dea nastere unor copii cu encefalopatie si cu spina bifida.

Greutatea din zona abdomenului poate determina aparitia diabetului de tip 2, spun cercetatorii. "Aceste descoperiri pot arata legatura dintre obezitate si defectele de nastere, precum si aceea dintre diabet si defectele din nastere", au mai spus cercetatorii.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale cartoon porn la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro