Disidentii catolici cer papei sa nu interzica contraceptia
Monday, 11 August 2008 08:19
Mai mult de 50 de disidenti catolici au cerut papei Benedict sa anuleze enciclica prin care se interzicea folosirea metodelor contraceptive. Ei au redactat o scrisoare pe care au publicat-o in "Corriere della Sera", cel mai mare cotidian din Italia, cu ocazia celei de a 40-a aniversari a publicarii textului "Humanae Vitae" scris de papa Paul al VI-lea, in care interzicea contraceptia.

Scrisoarea spune ca interzicerea contraceptiei "are un impact catastrofic asupra oamenilor saraci din intreaga lume, punandu-se in pericol viata femeilor si supunand milioane de oameni la riscurile HIV."

S-a mai mentionat ca aceasta interdictie continua sa fie o sursa de conflict si diviziune in cadrul bisericii, aceasta mai ales deoarece majoritatea catolicilor folosesc metode contraceptive fara sa aiba ideea ca pacatuiesc.

Biserica catolica invata ca nimic nu trebuie sa stopeze nasterea unei vieti, promovand doar metodele naturale de evitare a unei sarcini, si anume abstinenta unui cuplu in perioada fertila a femeii.

Benedict a spus ca un cuplu casatorit nu trebuie sa excluda din viata lor darul de a da viata unui copil.

Cei care au semnat cererea de desfiintare a enciclicii au sperat ca ea sa poata fi vazuta de cei care pot schimba ceva in acest sens, tocmai de aceea fiind ales cotidianul cu cel mai mare tiraj. "Schimbarea nu se va realiza pana cand biserica catolica nu va desfiinta "Humanae Vitae", se specifica in cerere.

"Majoritatea catolicilor folosesc metode moderne de contraceptie, considerand ca e cat se poate de moral si de eficient pentru ei. In schimb, clerul neaga aceasta realitate, preferand sa treaca totul sub tacere. Nu mai vorbim de lipsa unor discutii efective asupra sexualitatii in cadrul bisericii."

Scrisoarea specifica in final: "Papa Benedict, solicitam ca aceasta aniversare sa fie folosita in scopul initierii unor noi discutii asupra sexualitatii, a planificarii familiale, precum si anularea enciclicii care interzice contraceptia."

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro