Planificarea familiala este asociata avortului
Friday, 01 August 2008 08:52

Cei care se ocupa de planificarea familiala, precum si un membru al Congresului s-au opus unui proiect lansat de Bush care punea avortul alaturi de metodele contraceptive. Ei cer ca medicii sa se poata opune la a oferi astfel de servicii.

 

Cererea lor va stopa acordarea de fonduri spitalelor destinate serviciilor contraceptive sau realizarii de avorturi. In cadrul mijloacelor contraceptive au fost incluse masurile anticonceptionale si dispozitivul intrauterin.

Serviciul de Sanatate si Servicii Umane a pus accent pe responsabilitatea lui de a proteja impotriva discriminarii medicii care refuza avortul pe fondul unor contexte religioase si morale.

"In orice caz, femeile ar trebui sa poata lua decizii personale si sanatoase referitoare la contraceptie in momentele cheie", a spus Cecile Richards, Presedinte al Federatiei de Planificare Familiala din America.

"E posibil insa ca femeile sa se afle in riscul de a nu putea sa decida ceea ce e mai bine pentru ele din cauza unor piedici de natura politica sau ideologica.", a mai spus ea.

Iata cum suna noua definitie a contraceptiei in viziunea respectivului proiect: "Departamentul propune includerea in sfera avortului a tuturor actiunilor care au ca rezultat incheierea unei vieti umane intre concepere si nastere naturala, la care sa adauga si metodele de prevenire a sarcinii, de dinaintea unei conceperi propriu-zise".

Conceperea are loc atunci cand ovulul si sperma se unesc in trompa uterina. E nevoie de trei sau patru zile pentru ca acest lucru sa se intample. In aceasta perioada pot interveni numeroase substante sau metode contraceptive care stopeaza unirea celor doua celule.

Acest proiect de lege este realizat pentru a se opune celor de pana acum, care permiteau femeilor sa ia anticonceptionale ori de cate ori vroiau sau era nevoie.

Nita Lowey, reprezentant al democratilor, a spus ca respectivul proiect de lege nu face decat sa ii apere pe cei care refuza sa ofere servicii contraceptive. "Proiectul de lege include in sfera avortului si metodele de prevenire, insa acest lucru nu face decat sa limiteze libertatea de alegere a femeii si accesul la controlul sarcinii", a mai spus ea.

 

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro