Apetitul sexual scade dupa instalarea menopauzei
Monday, 04 August 2008 11:37

16 milioane de femei din SUA cu varsta de 50 de ani sau mai mult prezinta o scadere a poftei sexuale, in timp ce 4 milioane prezinta o stare de stres ca urmare a acestei situatii, arata un nou studiu.

Dr. Suzanne L. West, de la Institutul de cercetare din nordul Carolinei si colegii ei au analizat rezultatele unui studiu in care au fost implicate peste 2,000 de femei intre 30 si 70 de ani, care se aflau intr-o relatie stabila de trei luni sau mai mult. Medicii au analizat asa numita tulburare a dorintei sexuale hipoactive (HSDD) inainte si dupa menopauza, incluzand si femeile care au intrat in menopauza in urma menopauzei, insemnand ca ovarele lor au fost eliminate.

HSDD este definit de Manualul de diagnosticare si statistica a tulburarilor mentale ca o "absenta a fanteziilor sexuale si a apetitului sexual" care cauzeaza stres si tulburari de comportament in cazul relatiilor interpersonale, nefiind corelata cu administrarea de substante sau a vreunei probleme medicale.

Printre cele 755 de femei aflate in premenopauza, prezenta unei dorinte sexuale scazute era de 26%, in timp ce 7% prezentau HSDD. In cazul femeilor care intrasera in menopauza in mod natural, 52% prezentau o dorinta sexuala scazuta si 6% aveau HSDD, in timp ce 39% dintre femeile care intrasera in menopauza din cauze chirurgicale prezentau o dorinta sexuala scazuta, iar 12% aveau HSDD.

Menopauza instalata din cauze chirurgicale predispune cu atat mai mult la probleme in ceea ce priveste apetitul sexual.

Sursa: Reuters 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro