Infertilitatea se mosteneste
Wednesday, 02 July 2008 14:31
Tinerii ai caror parinti au avut probleme in conceperea unui copil tind sa aiba o calitate scazuta a spermei, arata un nou studiu, acesta demonstrand ca o parte a problemelor de fertilitate au o cauza ereditara.

Studiul a urmarit tineri cu varste cuprinse intre 18-21 de ani. Cei cu parinti care au incercat mai mult de un an sa conceapa un copil prezentau si ei probleme de fertilitate.

"Cercetarea arata ca fertilitatea poate fi pusa in legatura cu anumiti factori genetici", a spus Dr. Cecilia H. Ramlau-Hansen.

Genele joaca un rol important in dezvoltarea spermei, insa inca nu e clara legatura dintre infertilitatea barbatilor si ereditate.

Unele studii arata ca o calitate precara a spermei anumitor barbati poate fi pusa in legatura cu faptul ca mamele lor au urmat un tratament de fertilizare; inca nu se poate spune daca problema apare din cauza ereditatii sau a tratamentului in sine.

Un nou studiu a inclus barbati ai caror parinti nu au urmat un tratament de fertilizare.

Cercetatorii au descoperit ca barbatii cu parinti care au avut probleme cu fertilitatea prezentau cu 22% mai putina calitate a spermei in comparatie cu barbatii care aveau parinti cu o fertilitate normala.

Inca nu se poate spune daca acest deficit de fertilitate provine de la mama, tata sau de la ambii parinti.

Daca ereditatea reprezinta cauza principala a infertilitatii barbatilor, cu timpul din ce in ce mai multe cupluri vor trebui sa apeleze la clinici de fertilizare si la o tehnica de reproducere medicala.

Studiul insa e facut pe un numar restrans de persoane si necesita o revenire cu un studiu mai general.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro