Numarul minorelor care fac avort e in crestere
Friday, 04 July 2008 08:17
Numarul de avorturi a crescut de cinci ori mai mult fata de anul trecut in randul fetelor minore din UK. Aceasta crestere e cea mai mare dintre toate grupele de varsta.

S-au inregistrat 135 de avorturi in 2006 in Anglia si Wales, numar care a crescut la 163 in 2007, conform Departamentului de Sanatate.

Asociatia de Planificare Familiala (FAP) spune ca aceasta situatie necesita o mai buna educatie sexuala in scoli.

"Fetele fac diferite alegeri in ceea ce priveste viata lor personala, iar multe dintre ele aleg sa isi inceapa viata sexuala inainte de maturitatea fizica necesara. Educatia sexuala si metodele contraceptive le vor ajuta sa nu ramana insarcinate de timpuriu."

Cel mai mare procent de avorturi se inregistreaza in randul fetelor de 19 ani.

Societatea de Protejare a Copiilor Nenascuti (SPUC), un grup care militeaza impotriva avortului trage un semnal de alarma in privinta unui numar foarte mare de avorturi care creste mereu si nu reuseste sa scada deloc.

"Problema consta in faptul ca avortul poate fi facut foarte usor, imediat ce femeia isi doreste acest lucru.", a spus John Smeaton, directorul SPUC.

Majoritatea avorturilor, in proportie de 90% se fac inainte de a 13-a saptamana de sarcina, iar 70% se fac sub 10 saptamani de sarcina.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro cartoon porn va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro