O atitudine pozitiva usureaza durerile de spate la gravide
Wednesday, 02 July 2008 13:00
Durerea de spate e des intalnita atat inainte, cat si dupa nastere. Insa invatarea catorva reguli de autoincurajare poate usura durerea la femeile insarcinate, sugereaza o noua cercetare.

La studiu au participat 126 de femei cu dureri de spate manifestate dupa nastere. Cercetatorii au descoperit ca cele care au invatat cum sa se autoincurajeze, urmand sfaturile unui terapeut au trecut mai usor peste durere decat cele care au urmat un tratament clasic.

La trei luni dupa nastere, ele aveau mai putine dureri de spate si s-au intors la munca mai repede decat cele care au facut parte din grupul care a apelat la un tratament obisnuit.

Femeile din grupul de autocontrol nu au avut parte de tratamentul clasic, ci au urmat doar sfatul terapeutului.

La inceput, acesta s-a comportat mai mult ca un profesor, dand sfaturi fiecarei femei in parte cum trebuie sa actioneze in anumite cazuri, cum ar fi de exemplu modul in care sa sustina copilul din burtica atunci cand durerea de spate creste brusc.

Femeile au invatat si exercitii fizice pentru sira spinarii si bazin, insa aici au avut libertate de alegere in functie de ce le ajuta mai mult.

Femeile din grupul standard puteau alege intre a urma sfaturile doctorului si a nu actiona in nici un fel.

Dupa trei luni, femeile din grupul de autocontrol erau mai dispuse sa mearga la munca si sa-si reia activitatile obisnuite decat cele din grupul standard.

Dr. Caroline H. G. Bastiaenen a sugerat ca femeile care inca sunt deranjate de dureri de spate cartoon porn dupa 4-6 luni de la nastere sa apeleze la un terapeut pentru a invata cum sa-si diminueze suferinta prin autocontrol.

De cele mai multe ori, durerile de spate cauzate de sarcina nu trebuie tratate cu medicamente. Uneori poate fi vorba si de o senzatie falsa cauzata de teama unei posibile dureri, lucru care le limiteaza femeilor initiativa de a deveni active din nou.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro